Tejtum O'Nil o odrastanju u Holivudu: Godinama sam zlostavljana, i emocionalno i seksualno

Tejtum O'Nil o odrastanju u Holivudu: Godinama sam zlostavljana, i emocionalno i seksualno

Autor: | 08/10/2018

0

Glumica Tejtum O'Nil, koja je sa samo 10 godina dobila nagradu Oskar i time postala najmlađa dobitnica u istoriji, progovorila je na društvenoj mreži o seksualnom zlostavljanju.

Glumica je odlučila da se oglasi preko trenutno najuticajnieg medija na svetu - društvenih mreža i na taj način pruži podršku svim žrtvama, da ni jedno zlostavljanje ne treba zaboraviti.

- Žena sam i seksualno sam zlostavljana više puta. To nije bila moja krivica kad sam imala pet, šest, dvanaest, trinest, petnest godina. Sve su mi to uradili stariji muškarci kraj kojih sam mislila da sam sigurna. Rijetko sam znala za sigurnost i uvijek su me krivili za zlostavljanja, moju glasnoću i znatiželju - istakla je Tejtum O'Nil koja kaže kako joj je trebalo skoro 55 godina da nauči kako da se založi za sebe, ali brzo uči i kreće.

Glumica je komentarisala i američkog predsednika Donalda Trampa (72)  i njegov izbor Breta Kavanoa (53) za sudiju. Kavanoa su tri žene optužile za seksualni napad i protiv njega su održane i demonstracije na kojima su uhapšene komičarka Ejmi Šumer (37) i model Emily Ratajkovski (27). Uprkos tome američki senat ga je potvrdio za sudiju Vrhovnog suda.

- Videti predsednika SAD-a kako se ruga ženama, ženama koje su žrtve seksualnog zlostavljanja. Potonuli smo u toliku dubinu pokvarenosti za koju nikad nisam mogla ni da zamislim da bi je jedan predsednik SAD-a mogao dotaći - napisala je Tejtum. Istakla je kako nije bitno koliko je vremena prošlo od napada jer se žrtve, kao i ona, sećaju svega.

- Ne pamtim ovako crna vremena u našoj zemlji - dodala je glumica. O'Nil je nedavno za Daily Mail progovorila o zlostavljanju kroz koje je prošla kao dete. Otkrila je kako su njeni roditelji bili zavisni o opijatima.

- Kad se roditelji opijaju i drogiraju, oni ne vide šta se događa njihovoj deci. Godinama sam zlostavljana, i emocionalno i seksualno - ispričala je. Kaže kako ju je jednom seksualno zlostavljao očev prijatelj i da je dečko njene majke pokušao da je siluje.

Glumica je 2004. objavila autobiografiju 'A Paper Life' u kojoj je napisala da ju je zlostavljao očev diler i porodični poznanik kad je imala šest godina. Tejtum je najmlađa dobitnica nagrade Oskar u istoriji, a osvojila ga je za ulogu u humorističkoj drami 'Mesec od papira' u kojoj je glumica s ocem Rajanom O'Nilom (77). Rajan se proslavio 1964. zahvaljujući sapunici 'Peyton Place' dok je Tejtumina majka, Džoana Mure, koja je preminula 1997. od raka pluća, poznata po brojnim televizijskim serijama iz šezdesetih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tatum O'neal (@tatum__oneal) on Oct 6, 2018 at 4:41pm PDT

Tejtum je bila osam godina u braku s bivšim teniserom Džonom Mekinroom (59), a bivši supružnici imaju sinove Kevina (32) Šona (31) i kćer Emili (27). Posle bračnog kraha, glumica se borila s zavisnošću od heroina.

 

hellomagazin.rs Guliver/Getty
Tagovi: Tejtum O'Nil

Pročitajte još

Najnovije vesti