Lina Danam se podvrgla histerektomiji: Osećala sam se kao da nemam izbora, bolovi su bili neizdrživi

Lina Danam se podvrgla histerektomiji: Osećala sam se kao da nemam izbora, bolovi su bili neizdrživi

Autor: | 15/02/2018

0

Poznata glumica Lina Danam podvrgla se histerektomiji posle duge i iscrpljujuće borbe sa endometriozom. U tekstu koji je napisala za martovsko izdanje magazina Vogue, 31-godišnjakinja navodi da je donela tešku odluku da ukloni matericu i vrat materice pošto se deset godina borila s teškim bolovima i imala čak devet zahvata.

Danam kaže kako su bolovi postali neizdrživi u avgustu prošle godine, i pošto je probala apsolutno sve - od joge, masaže, akupunkutre i svih medicinskih zahvata - prijavila se u bolnicu i rekla da neće otići dok bolovi ne prestanu.

Doktori su proveli sledećih dvanaest dana sa Danam, kako bi se uverili da je njena odluka konačna. Pošto je operacija završena, Linu su obavestili o tome u kakvom je stanju bila njena materica, i ostali reproduktivni organi.

- Probudila sam se uz svoju porodicu i doktore koji su hteli da mi kažu da sam bila u pravu. Moja materica je gora nego što je iko mogao da zamisli. Uz endometriozu, čudnu izbočinu i još neke probleme, imala sam i retrogradno krvarenje - piše Lena.

Jajnici su joj takođe bili u jako lošem stanju i fizičkom položaju, a materica je bila drugačijeg oblika od onog koji je zapravo normalan.

O svojoj borbi s endometriozom Danam je pričala i 2016. godine, kada je uzela pauzu od posla kako bi se posvetila borbi s tom bolešću. Ubrzo je otkrila da je hitno operisana jer joj je cista na jajniku pukla. Najteže joj pada činjenica što neće moći da ostane trudna. Ipak, od ideje majčinstva nije odustala.

- Osećala sam se kao da nemam izbora, ali sada znam da imam. Ubrzo ću istražiti proizvodi li ono što je ostalo od mojih jajnika ikakva jajašca. Osim toga, usvajanje je predivna stvar na koju ću se možda odlučiti - zaključuje Danam.

hellomagazin.rs Guliver/Getty
Tagovi: Lina Danam

Pročitajte još

Najnovije vesti