Film koji će uzdrmati sve: Rebeka Hol u ulozi Kristine Čubuk, voditeljke koja se ubila u emisiji uživo (video)

Film koji će uzdrmati sve: Rebeka Hol u ulozi Kristine Čubuk, voditeljke koja se ubila u emisiji uživo (video)

Autor: | 28/01/2018

0

Svake godine filmski festival Sundance predstavlja intrigantne filmove. A sada je predstavljen film koji se neće još dugo zaboraviti – “Christine”.

Ovaj je film posvećen američkoj tv voditeljki Kristin Čubuk koja je počinila samoubistvo u emisiji koja se uživo emitovala na televiziji.  Kada je imala samo 29 godina, Kristin se u julu 1974. godine dok je čitala vesti u programu lokalne tv stanice u Sarasoti na Floridi ubila.

Glumici Rebeki Hol glavnu ulogu u filmu dao je režiser Antonio Kampos. Navedeni dvojac se nada kako će film dopreti do javnosti kako bi se skrenula pažnja na psihičke bolesti.

Kristin Čubuk u vreme kada se dogodila tragedija nije imala poznatih zdravstvenih problema i izgledala je potpuno prisebno dok je tog dana čitala vesti.

- Sada ćete u skladu s politikom Kanala 40 da verodostojno prikazuje nasilje i krvoprolića, imati priliku da prvi vidite još jednu stvar – pokušaj samoubistva - rekla je tog dana gledajući u kameru, 29-godišnja voditeljka. Posle toga je izvadila pištolj iz torbice i zapucala. Kosa joj se ubrzo razletela po celom licu.

U neverici su je kolege, članovi informativne ekipe posmatrali, uvereni kako je, barem u prvi tren, u pitanju šala. Nažalost, nije bila.  Kada se srušila, tehnička ekipa je odmah zatamnila ekran i pustila telop. Čubuk je odvedena u bolnicu gde je 14 sati kasnije proglašena mrtvom. Njena porodica kazala je kasnije kako je bolovala od depresije.

Inače, rodom iz Ohaja, Čubuk je 1965. diplomirala radio-difuziju pre nego što se zaposlila na WXLT-TV (Channel 40), lokalnoj stanici (pridruženoj mreži ABC) u gradu Sarasota na Floridi. Tamo je radila kao TV-repoter, a vlasnik ju je, zadovoljan njenim radom, promovisao u voditeljku Suncoast Digest, tok-šou emisije posvećene lokalnim pitanjima koja se emitovala svakog jutra.

hellomagazin.rs guliver/getty
Tagovi: Rebeka Hol

Pročitajte još