Kim Kardašijan je imala vrlo bolan i naporan porođaj

Kim Kardašijan je imala vrlo bolan i naporan porođaj

Autor: | 06/12/2015

0

Kim Kardašijan se porodila juče i na svet donela dečaka je prošla, što je obradovalo mnogobrojne fanove klana Kardašijan/Džener.

Ipak, ako je suditi po izjavama doktora Eliota Berlina koji je pripremao Kim za porođaj, rijaliti zvezda je imala veoma težak i bolan porođaj.

Kako piše sajt radaronline.com Kim nije želela carski rez. Zbog toga je primenjen metod koji podrazumeva spoljašnje okretanje bebe u materici da bi glavom prošla kroz porođajni kanal.

Doktor  Berlin je pomogao Kim da se pripremi za okretanje bebe.

- Da smo uspeli da opustimo njene mišiće i kostiju u donjem delu leđa, ali i kukove i karlicu, porođaj bi bio lakši - kaže dr Berlin.

Nekoliko nedelja pred porođaj doktor je počeo sa redovnom masažom ligamenata Kim Kardašijan da bi oni bili manje napeti. Tek onda je uputio na svoje kolege.

Porođaj su izvela dva lekara. Jedan je pritiskao rukama nisko, kod karlice, a drugi suprotan deo, kod bebine glave i to sve da bi je manuelno okrenuli. Na sreću sve se završilo dobro, ali jedna stvar je ipak namučila Kim.

- To je jako bolno. Za raziliku od normalnog porođaja gde žene mogu da se opredele za lekove koji će im neutralisati bol, tokom ovakvog metoda porodilje nemaju tu opciju - rekao je doktor Berlin.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: kim kardašijan

Najnovije vesti