Slavna deca u sigurnim rukama

Slavna deca u sigurnim rukama

Autor: | 05/12/2015

0


Odlično barataju svim vrstama oružja, umeju da prepoznaju uhode i otmičare, a opasni su čak i kad se nađu u kostimu balerine. Svetske zvezde ne žale novca da živote svoje dece povere bivšim agentima i specijalcima koji na njih danonoćno motre.

Bogati i slavni su neprestano u centru pažnje. Za petama su im brojni obožavaoci, mediji, paparaci, ali i neki koje sigurno ne biste voleli da upoznate. Oko njih se, naravno, vrti gomila novca. Svako ko ima zavidan račun u banci danas je zabrinut ne samo za sopstvenu bezbednost, već i za sigurnost svoje porodice, posebno njenih najmlađih članova, jer u tren oka nečije dete može da završi u kombiju sa tamnim staklima i da mu se izgubi svaki trag, sve dok ne zazvoni telefon iz čije se slušalice začuje zagušen glas ucenjivača.

Terorizam je uzeo maha, kao i trgovina belim robljem, filmske otmice dešavaju se svakodnevno, a kriminalci odlično znaju da milioneri neće žaliti novca za život svoje dece. No, uvek je bilo bolje sprečiti nego lečiti, i zato su naslednici poznatih roditelja u sigurnim rukama.

Po nekom nepisanom pravilu, telohranitelji su izuzetno krupni momci koji već na prvi pogled odaju utisak da su u stanju da jednim potezom zastraše svakoga ko pokuša da ugrozi bezbednost njihovih poslodavaca. U Holivudu oni odavno važe za statusni simbol, stvar prestiža bez kojeg se naprosto ne može. Što veća zvezda, to mišićaviji telohranitelj! Te usluge koštaju i do 1.000 dolara na dan, a mnogi pripadnici džet-seta zahtevaju da oni budno motre i na svaki korak njihove nestašne dece, bilo da su u restoranu, parku, igraonici ili školi.

Zbog vrhunske obuke i neustrašivosti, ali i iskustva u ratnim sukobima širom sveta, na posebnoj ceni su izraelski komandosi, bivši pripadnici američkih specijalnih snaga i ostali koji umeju dobro da barataju oružjem i borilačkim tehnikama. Sve češće se za čuvanje najmlađih unajmljuju i neke opasne pripadnice lepšeg pola, jer psiholozi tvrde da mala deca s njima lakše ostvaruju prvi kontakt i da im više veruju.

Tom Kruz svojevremeno nije žalio novca za sigurnost svoje jednice Suri. Nema toga što ne bi učinio za kćerku, iako je, kažu, nije video duže od dve godine. Nije verovao američkim telohraniteljima, pa je rešio da unajmi nekadašnje agente izraelskog Mosada.


Iako je najviše vremena provodila sa mamom Kejti Holms, Suri je danonoćno pratilo šestoro mosadovaca za godišnju platu od dva miliona evra. Drugim rečima, svako od njih zarađivao je 6.500 evra nedeljno. Do škole su je dovozili blindiranom limuzinom, u kojoj su pored šofera bila još tri agenta, a pratila su ih dva specijalna vozila. Ništa se nije prepuštalo slučaju. Iako je Kejti priznala kako joj stalna prismotra smeta, devojčica se, međutim, brzo sprijateljila s agentima. Oni su i dalje u njenoj blizini. Doživljava ih kao članove porodice i obožava kad joj pričaju viceve ili se igraju s njom, kažu bliski izvori.

Decu Viktorije i Dejvida Bekama čuvaju članovi britanske obaveštajne agencije MI-6. Neki su i dalje aktivni u tajnoj službi njenog veličanstva. Otkako je pre nekoliko godina rumunska banda pokušala da otme jednog od njihovih sinova, fudbaler i njegova supruga ne spavaju mirno i klince nigde ne puštaju same.

Kralj popa Majkl Džekson u svom testamentu je naglasio da Paris, Prins i Blanket ne smeju da napuste kuću bez prisustva obezbeđenja sve dok ne postanu punoletni, odnosno dok ne napune dvadeset jednu godinu.

Na mini obdanište Anđeline Džoli i Breda Pita pazi čak desetoro ljudi od poverenja. Između ostalog, moraju da trpe razne nestašluke kojima su sve vreme izloženi. Na primer, mala Šajlo ih često nagovara da obuku kostim balerine. Da, to su one iste krupajlije sa tamnim naočarima, koji se u javnosti nikad ne smeju, a ispod sakoa im se naziru obrisi pištolja.

Iako ih retko kad možete primetiti na fotografijama sa decom, a neuhvatljivi su čak i za paparace, ne dajte se prevariti. Ako samo pokušate da priđete nekom od klinaca sa slavim prezimenom, nećete stići ni da trepnete, a već ćete se naći na tlu sa rukama na leđima.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Getty/Splash
Tagovi:

Pročitajte još