Ne može da zadrži suze: Rafael Nadal morao da kaže zbogom, oproštaj boli više od svega

Ne može da zadrži suze: Rafael Nadal morao da kaže zbogom, oproštaj boli više od svega

Autor: | 01/05/2024

0

Rafael Nadal oprostio se od madridske publike

Jedan od najboljih tenisera svih vremena odigrao je poslednji ples pred domaćim navijačima.

Rafael Nadal završio je učešće na turniru u Madridu, i to je bio meč kojim se zvanično oprostio od publike u španskoj prestonici.

Kelly Defina/Getty Images

 

Bio je to i Rafin poslednji nastup u domovini. Pomalo tužan jer je izgubio u osmini finala, i to sa 2 : 0 u setovima. Ipak, organizatori su za njega spremili specijalan trofej.

Pročitajte: Oporavak uz pomoć posebnog terapeuta - Rafael Nadal ne odvaja se od sina koji nosi njegovo ime

- Jako je teško... Jedan od najtežih trenutaka, zapravo. Ali, i život i telo već dugo mi šalju signale. Moj san bio je da priču završim baš ovde - poručio je proslavljeni teniser, ne krijući koliko su ga emocije slomile jer mu je „masters u Madridu važniji od svih grend slemova“.

Kralj napušta svoje kraljevstvo, tim rečima su španski reporteri opisali Rafin odlazak sa terena, a gledaoci, njih 13.000, pozdravili su svog ljubimca suzama i višeminutnim ovacijama.

Clive Brunskill/Getty Images

 

 - Nadam se da sam uspeo da postanem dobar primer za nove generacije. To je važnije od titula. Jedino što sada mogu da kažem je hvala - istakao je legendarni sportista koji od prošle jeseni uživa u ulozi oca.

Pročitajte: Snašlo ga je ono od čega svaki muškarac strahuje - Nadal više ne može da krije, šokantne slike obišle svet

Rafael Nadal oprostio se od madridske publike, a još ranije je najavio definitivno povlačenje na kraju ove sezone. Međutim, i dalje ima velike planove. Optimizam ga ne napušta.

Photo by Brendon Thorne/Getty Images

 

Želja mu je da se bar još jednom domogne titule na predstojećem turniru u Rimu, kao i medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Videćemo da li će u tome uspeti, jer je prethodne dve godine imao ozbiljnih problema sa povredama, koje su ga više puta izbacivale iz igre.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Pročitajte još

Najnovije vesti