Kao vila: Teya Dora bosonoga izašla na scenu i bajkovitim nastupom oduševila Evropu

Kao vila: Teya Dora bosonoga izašla na scenu i bajkovitim nastupom oduševila Evropu

Autor: | 11/05/2024

0

Teya Dora oduševila u finalu Pesme Evrovizije

Ne pamti se da je neko izdanje Pesme Evrovizije pratilo ovoliko skandala, kontroverzi i raznih drugih stvari koje nemaju nikakve veze sa muzikom.

Do zvaničnog početka finalne večeri nije se znalo ko će se pojaviti na takmičenju, jer su neki učesnici u međuvremenu diskvalifikovani, a neki najavili da će odustati.

Jessica Gow/TT / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Svih prethodnih dana, a naročito večeras, Malme je bio na ivici rata. U inače mirnom švedskom gradu vladalo je - opsadno stanje. 

Pročitajte: Svečano otvorena Pesma Evrovizije - Teya Dora prošetala tirkiznim tepihom, svi komentarišu neobičan stajling

Policija se na ulicama sukobila sa propalestinskim demonstrantima, a obezbeđenje je bilo na najvišem nivou zbog gomile pretnji upućenih izraleskoj pevačici Eden Golan. 

Glamur, zabava i nezaboravna atmosfera, po kojima je Eurosong poznat već 68 godina, ovog puta gotovo da se nisu ni osetili.

Profimedia

 

Ako je verovati kladioničarima, Hrvatska, Izrael i Francuska imaju najveće šanse za pobedu.

Bejbi Lazanja oduševio je evrovizijske fanove, kako u polufinalnoj večeri, tako i na probnim nastupima, ali visoke ocene dobila je i predstavnica Srbije.

Teya Dora je, na zvaničnom otvaranju Pesme Evrovizije, izazvala mnogo pažnje. Neobičan stajling i veo svetloljubičaste nijanse, baš kao cvet o kojem peva u kompoziciji "Ramonda", zaintirigirali su publiku i predstavnike medija, a moćan je bio i performans u polufinalu.

Martin Sylvest Andersen/Getty Images

 

Na finalnoj večeri Teya Dora je nastupila pod rednim brojem 15. Trebalo je da bude 16, ali je u međuvremenu diskvalifikovan predstavnik Holandije.

No, niz problema na prestižnom takmičenju nije omeo mladu pevačicu. Dala je sve od sebe, imamo sve razloge da budemo ponosni i na nju i na kompletnu prezentaciju naše zemlje u Malmeu.

Martin Sylvest Andersen/Getty Images

 

Nastup je bio prava bajka. Bosonoga je izašla na scenu u predivnoj haljini ljubičastih tonova, a od scenografije tu je bila samo stena.

Pročitajte: Neverovatne okolnosti... Posebna simbolika prati Teya Doru na Evroviziji, do sada se nije dešavalo

Ljubičasta svetla koja su se smenjivala na sceni dala su nastupu posebnu čar. Glas nije zadrhtao, treme nije bilo, a Teya Dora je na kraju nagrađena ovacijama. Zasluženo. Slede i nastupi ostalih učesnika, pa ono što svi uvek s nestrpljenjem očekujemo - glasanje.

Martin Sylvest Andersen/Getty Images

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Profimedia

Najnovije vesti