Marija Šerifović na Vasilija Ostroškog krstila sina: Postao si božje dete, moj plavooki prinče

Marija Šerifović na Vasilija Ostroškog krstila sina: Postao si božje dete, moj plavooki prinče

Autor: | 13/05/2024

1

Krštenje sina Marije Šerifović upriličeno je na dan porodične slave Sveti Vasilije Ostroški. Svečani čin organizovan je u Hramu Svetog velikomučenika Dimitrija u Beogradu, u krugu porodice i bliskih prijatelja.

Edvin Kalić

 

Nakon crkvenog obreda priređen je svečani ručak, uz slavsku sveću, žito i crno vino u centralnom delu trpeze.

Ovo je ujedno i prvi put da petomesečni Mario Šerifović prisustvuje porodičnoj slavi, tako da je razloga za radost bilo napretek.

Pročitajte: Tri dana pred Uskrs iz doma Marije Šerifović stižu divne vesti, sin Mario presladak u košulji i farmerkama

Krštenje sina Marije Šerifović proteklo je u veličanstvenoj atmosferi, koju će porodica dugo pamtiti.

„Juče smo slavili Vasilija Ostroškog, zatim moj prvi američki Mother's day, ali i krštenje mog malog plavookog mekanog pamuk princa”, napisala je Marija na svom Instagram profilu, ne krijući uzbuđenje i ponos.

„Postao si božje dete i neka te Bog i Sveti Vasilije čuvaju od svakog zla, a ja od tuge i ljudi”, poručila je Marija svom sinu uz fotografiju iz crkve na kojoj je Mario Šerifović u naručju kuma.

Instagram

 

Kao što je poznato, Marija Šerifović je krajem prošle godine dobila sina uz pomoć surogat-majke.

Iako su mnogi parovi koji nisu mogli prirodnim putem da dobiju dete, na taj način ostvarili svoju najveću želju – da postanu roditelji, crkva ne podržava surogat-materinstvo.

- Pravoslavna crkva veruje da ljudsko biće nije prost skup ćelija, kosti i organa, niti da je čovek definisan isključivo biološkim faktorima. Čovek je stvoren po liku božjem – navodi se u dokumentu „Misija pravoslavne crkve u savremenom svetu” koji su potpisali poglavari i velikodostojnici deset pravoslavnh crkava, među njima i SPC.

Dostojanstvo čoveka, ali i božja volja, narušavaju se, smatraju pravoslavne crkve, surogat-materinstvom jer kidaju biološku vezu majke i deteta, pre svega, dok se na eutanaziju gleda kao na ubistvo ili samoubistvo i takođe mešanje u volju jedinog ko može da da i oduzme život - Boga.

Komentari (1)

Loading
Alija Sevdalija 23:28 19.06.2024
Odgovori

U redu krstila sina.No kako ,otac joj je religiozan i Musliman.

hellomagazinj.rs Antonio Ahel/ATAImages, Instagram