Patrijarh primio porodicu Rokvić: Crkva će uvek podržavati pregaoce kao što je Nikola

Patrijarh primio porodicu Rokvić: Crkva će uvek podržavati pregaoce kao što je Nikola

Autor: | 29/05/2024

0

Nikola Rokvić uspešno je završio jednomesečno hodočašće do Egine, tokom kojeg je prikupio značajna finansijska sredstva namenjena za mališane obolele od karcinoma.

Instagram

 

Nikolinu humanu misiju podržala je porodica, a veliku podršku imao je od građana Srbije i regiona. U većini mesta kroz koja je prošao čekali su ga meštani, ne krijući reči zahvalnosti za njegov plemeniti podvig.

Pročitajte: Nikola Rokvić završio hodočašće, evo koliko je novca prikupio za 31 dan pešačenja

Po povratku u Beograd Nikola Rokvić je oduševljeno dočekan i od sugrađana, a primio ga je i patrijarh Porfirije.

- S posebnom radošću primio sam danas u Patrijaršiji srpskoj našeg divnog i dobrog brata u Hristu Nikolu Rokvića koji je u pratnji supruge Bojane, ćerke Angeline i najbližih saradnika, odmah po povratku u Beograd sa velikog i blagoslovnog hodočašća u Manastir svetog Nektarija na Egini, došao da uzme blagoslov i prenese utiske sa puta - naveo je patrijarh u zvaničnoj objavi.

- Mnogo sam srećan da u našem narodu postoje pojedinci poput Nikole, koji svojim životom svedoče besmrtne jevanđelske vrednosti.

Instagram

 

- Crkva će uvek propovedati čovekoljublje i podržavati pregaoce koji su, kao Nikola i njegova porodica, spremni da ga pretvaraju u besmrtna dela. Zato je naša molitva da svagda i svi neumorno tvorimo još mnogo dobrih i lepih stvari na slavu Božju, a na korist svim ljudima - rekao je patrijarh.

Uz Nikolu su u poseti Patrijaršiji bile supruga i mlađa ćerka.

- Iako zbog školskih obaveza i rekreativnih nastava nismo bili u punom sastavu, Angelina se potrudila da nas sve zabavi i u tome je uspela - poručila je Bojana Barović na svom Instagramu.

Instagram

 

Nikola Rokvić zahvalio je patrijarhu na podršci, a usledila je i razmena poklona.

- Patrijarhu Porfiriju sam simbolički poklonio štap koji mi je bio od pomoći tokom celog puta, kao i ikonu svetog Nektarija. Zauzvrat od Njegove Svetosti moja porodica je dobila divnu ikonu Gospoda Isusa Hrista.

Instagram

 

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Instagram

Pročitajte još

Najnovije vesti