Oglasila se Vedrana Rudan i otkrila s kojim se rakom bori: Samo mali procenat srećnika može da se operiše

Oglasila se Vedrana Rudan i otkrila s kojim se rakom bori: Samo mali procenat srećnika može da se operiše

Autor: | 26/06/2024

0

Vedrana Rudan otkrila od kog raka boluje

Početkom maja Vedrana Rudan rastužila je i šokirala region saopštenjem da ima rak. 

Spisateljica, od čijeg oštrog pera i jezika mnogi zaziru, ali ima daleko više onih koji joj se dive, sada se oglasila na zvaničnoj Fejsbuk stranici, otkrivši s kojim se kancerom bori i kako protiče lečenje.

Zorana Mandić/ATAImages

 

„Pozdrav svima! Čujte, javila sam vam da imam rak, pa će vas sigurno zanimati kako se moja priča dalje razvijala. Znam, jer ste čitavo vreme u mojim mislima, drage moje i dragi moji.

Pročitajte: Sin Vedrane Rudan oglasio se o bolesti svoje majke - Meni ništa nije smešno...

“Ajmo redom. Moj je rak je**no redak, zove se rak žučnih kanalića, čini mi se. Nisam pročitala ni otpusno pismo, ni tip, ni Internet prognoze. Doduše, negde sam naletela da od prvih simptoma do smrti imaš čak tri meseca da prevariš muža, razbaštiniš decu ili ljubavnika pošalješ u k**ac. I nije neki rok”, napisala je Vedrana u svom stilu, dobro poznatom svima koji je prate.

Duh je, uprkos ozbiljnom zdravstvenom problemu, očigledno nije napustio.

Antonio Ahel/ATAImages

 

“Samo 5% srećnika može da se operiše. Ta sam. Najpre sam otišla u Svetu nedelju u radiohirurgiju da mi rak spale pre operacije. Spalili su mi rak i džep jer nisam 'ušla u kvotu'. Naime, država ima sporazum sa tom ustanovom, po kome određeni broj Hrvatica i Hrvata ulazi u 'kvotu'. Ostali ili crknu od raka ili im u pomoć uskoče prijatelji. Hvala, prijatelji!”

Kancer s kojim se suočava nije nimalo naivan. Književnica koju obožavaju od Vardara do Triglava ispričala je i šta se dalje dešavalo.

 

 

“Nakon 'spaljivanja' stigla sam u Merkur. To vam je bolnica u kojoj rade ljudi-nadljudi. Lekari, sestre, spremačice, kuvarice, terapeuti, medicinska braća… Ljudima presađuju organe, iz mrtvih dižu mrtve koji kasnije idu u teretane, ali im vrlo retko, na Međunarodni dan transplantacije na primer, neko turne krušku pod njušku da bi nešto kratko, ukratko, što kraće, minuti su skupi, za medije govorili o svom poslu.”

“Koji je to osećaj ležati u Merkuru u bolnici u kojoj je te noći Stipe Jadrijević, namerno mu neću nabrajati titule jer ne pati od toga, sa svojom ekipom jednom čoveku presadio zaboravila sam koliko organa. Ležala sam u krevetu, operisana, ostala sam bez komada jetre i još nekih komada...“

Dodala je i da je u tim trenucima slušala kako se negde napolju slavi pobeda Dinama.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Vedrana Rudan otkrila je od kog raka boluje, a u svom postu odala je i počast osoblju klinika na kojima je ležala, lekarima i medicinskim radnicima koje, kako je rekla, treba proglasiti herojima.

Pročitajte: Vedrana Rudan godinama je trpela nasilje u braku, a onda joj je veru u ljubav vratio osam godina mlađi Srbin

Da nam njene britke reči nedostaju odaje i nekoliko hiljada lajkova ispod objave, kao i bezbroj komentara sa željama za što brži oporavak. 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Zorana Mandic/ATA Images

Najnovije vesti