Hrabro se nosi sa neizlečivom bolešću: Nađa Higl danas je druga žena, evo kako izgleda i čime se bavi

Hrabro se nosi sa neizlečivom bolešću: Nađa Higl danas je druga žena, evo kako izgleda i čime se bavi

Autor: | 29/06/2024

0

Od Svetskog prvenstva u Rimu prošlo je 15 godina. Nađa Higl, u to vreme 20-godišnjakinja, u rodno Pančevo vratila se sa zlatom oko vrata.

Profimedia

 

Danas, deceniju i po kasnije, Nađa Higl nije samo vlasnica nekoliko stotina medalja i edukant integrativne geštalt psihoterapije, već je i supruga IT stručnjaka Milana Boharevića i mama dva predivna dečaka, Dragana i Mihaila.

Pročitajte: Bolest Jelene Tomašević sve je promenila - Dejan me je nosio do toaleta, telo mi je staro kao da imam 75 godina

Nažalost, slavnoj sportistkinji je tokom druge trudnoće otkriv ulcerozni kolitis, neizlečiva autoimuna bolest.

– Prihvatile smo jedna drugu i sad funkcionišemo kao tim. (smeh) Nije lako pomiriti se sa tim da, iako si celog života imao zdrave navike, završiš sa bolešću koja će te pratiti kao senka. Uz to, morala sam mnogih stvari da se odreknem – ispričala je Nađa jednom prilikom za HELLO! i dodala:

– Sećam se, mama kuva bećar paprikaš, a ja ne smem ni da pomirišem, odmah mi bude muka, kamoli da ga jedem. Bilo je teško navići se i postaviti granicu, ali uspela sam. Posle dve godine mogu normalno da se krećem i treniram, da se posvetim sebi i deci.

Luka Šarac

 

Uprkos bolesti i svim nedaćama koje su sa njom došle, Higl je uverena da je rođena pod srećnom zvezdom.

– Život čine usponi i padovi, svako iskustvo nas nečemu nauči. Nisam mogla da zamislim budućnost, ni da ću jednog dana biti prvakinja sveta u plivanju. Kad sve uzmem u obzir, ispalo je mnogo bolje nego što sam zamišljala. Ostvarila sam mnoge želje, čak i onu da plivam sa delfinima, koje od malih nogu obožavam. Te divne životinje su pitome i divlje u isto vreme. Upravo sebe tako doživljavam, nekad sam smirena, a ponekad ne mogu da se zaustavim.

Instagram

 

Gde je danas Nađa Higl

Fotografije Nađe Higl na Instagramu svedoče o skladnom porodičnom životu koji deli sa suprugom i sinovima.

– Sijaj i smeši se... voli i prihvati sebe, sa svim vrlinama i manama... zagrli svoje unutrašnje dete i podrži ga u željama i nestašlucima... dopusti mu da bude ono što jeste i ne osudjuj ga... pogledaj se u ogledalo i reci sebi “Lepa si”, a sada pogledaj u svoje oči, prigrli svoju dušu i reci “... i duša ti je lepa”... širi dobrotu i pozitivnom energijom zarazi druge... život je lep! – podebonosno poručuje Nađa na popularnoj društvenoj mreži.

Instagram

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Profimedia

Najnovije vesti