Poznatu glumicu ste gledali u mnogim filmovima, a niste znali da je rođena sestra Žike Todorovića

Poznatu glumicu ste gledali u mnogim filmovima, a niste znali da je rođena sestra Žike Todorovića

Autor: | 07/07/2024

1

Sestra Žike Todorovića takođe se oprobala u glumi

Srđan Žika Todorović od malih nogu bio je okružen pokretnim slikama, ali malo ko zna da naslednik legendarnog Bore Todorovića ima sestru koja se takođe bavi glumom.

Amir Hamzagić/ATA Images

 

Žikina sestra zove se Dana Todorović, a gluma nije jedini poziv koji je odabrala, pa se tako veoma uspešno bavi prevođenjem i pisanjem.

Pročitajte: U ovakvoj haljini bi se malo koja žena udala - Pogledajte jedinu fotografiju sa venčanja Ane i Žike Todorovića

Školovala se u Budimpešti, Detroitu, Indijanapolisu i Njujorku.

Studije drame završila je u Londonu. Dana je velika podrška bratu, bila je uz njega i u najtežem životnom periodu kada je izgubio sina.

Instagram

 

Sestra Žike Todorovića godinama je radila kao prevodilac u Ujedinjenim nacijama, a trenutno živi u Beogradu i piše na srpskom jeziku.

Njen prvi roman „Tragična sudbina Morica Tota‟, koji je objavljen 2008. godine, preveden je na nemački i engleski jezik.

Napisala je i dve knjige za decu u Sloveniji, a roman „Park Logovskoj‟ posvetila je svom ocu Bori. Zajedno su se pojavili u filmu „Profesionalac‟, gde su tumačili oca i ćerku.

U sporednim ulogama Danu smo gledali u filmovima: „Potera za sreć(k)om‟, „Flert‟, „Rat uživo‟, „Život je čudo‟, a glumila je i u istoimenoj televizijskoj seriji.

Facebook

 

 

 

Komentari (1)

Loading
hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATA Images