Vedrana Rudan izgovorila veliku istinu o Novaku Đokoviću, ali se zbog jedne reči mnogi neće složiti

Vedrana Rudan izgovorila veliku istinu o Novaku Đokoviću, ali se zbog jedne reči mnogi neće složiti

Autor: | 12/07/2024

1

Vedrana Rudan o Novaku Đokoviću iskreno do srži

Najbolji srpski teniser Novak Đoković saznao je kada će igrati polufinalni meč na Vimbldonu protiv Lorenca Muzetija.

Mike Hewitt/Getty Images

 

U susret tom duelu, prisetimo se reči književnice Vedrane Rudan, koja je krajnje iskreno govorila o Novakovom uspehu na turnirima, ali i van njih.

Naime, ona ga je uporedila sa američkom legendom Džesijem Ovensom, sjajnim sprinterom i skakačem udalj, koji je svoje olimpijske pobede u Berlinu 1936. proslavio pred Hitlerom, razorivši time mitologiju nadmoći bele rase.

Pročitajte: Novak i Jelena pravo sa Vimbldona podelili srećne vesti - Sve je spremno za slavlje, nek ste živi i zdravi!

- Đoković je Džesi Ovens koji je pobedio na Hitlerovim Olimpijskim igrama i ušao u istoriju. Tamo će ostati zauvek. Ne kao Srbin, već kao čovek - rekla je ona i izgovorila veliku istinu o teniseru koja se možda nekima neće svideti.

U istom intervjuu za Kurir govorila je o roditeljstvu i položaju dece u kapitalizmu.

Ona je istakla da roditelji i nastavnici danas polažu prevelika očekivanja od dece i da im, umesto da ih uče ljubavi, empatiji i dobroti, nameću uspeh.

Antonio Ahel/ATAImages

 

- Profesori ih gledaju kroz ocene, roditelji kroz ocene i sportska dostignuća. Neko treba da kaže nastavnicima i roditeljima da su i Ajnštajn i Đoković biljke koje niču jednom u nekoliko stotina godina, ako i tad.

Biti dobar, pristojan, tolerantan i pažljiv mnogo je lakše nego osvojiti Rolan Garos, ali i mnogo važnije - rekla je tada Vedran Rudan.

 

Komentari (1)

Loading
Lucija 21:30 19.07.2024
Odgovori

Bravo Vedrana,svaki puta me pozitivno iznenadite,sa svojim izjavama .Hvala Bogu da još postoje ljudi kao Vi,jer u moru žena i muškaraca ,kojima je karijera , uspijeh i izgled najvažniji prioritet i sa kojima smo svaki dan bombardirani,je pravi melem za dušu vaša izjava i stav..Dosta mi je samo isticanja materijalnih i tijelesnih vrijednosti po medijima.Većina naših prominentnih i imućnih osoba su se pretvorili u robote bez emocija,bez empatije ,bez ljubavi,bez vremena za najbitnije što zapravo i čini čovjeka čovjekom.Svu ljubav su poklonili materijalnim stvarima.Šteta i velika greška da se tako odgajaju djeca u današnje vrijeme. ,da je bitan samo uspjeh.

hellomagazin.rs Zorana Mandic, R.Z./ATAImages

Pročitajte još

Najnovije vesti