Mira Škorić godinama se borila sa opakom bolešću: Ignorisala je simptome, a onda je usledio pakao...

Mira Škorić godinama se borila sa opakom bolešću: Ignorisala je simptome, a onda je usledio pakao...

Autor: | 12/07/2024

0

Mira Škorić otvoreno o borbi sa kancerom

Tužan dan u domu Mire Škorić. Njena rođena sestra Biljana, sa kojom je bila veoma bliska, preminula je u bolnici posle borbe sa teškom bolešću.

I popularna pevačica godinama se suočavala sa kancerom. Svojevremeno je vrlo otvoreno govorila o raku štitne žlezde koji je otkrila sasvim slučajno.

M.M./ATAImages

 

Po sopstvenom priznanju, ranije nije vodila mnogo računa o zdravlju, sve dok nije saznala da se u njenom telu krije opasni neprijatelj.

Pročitajte: Miri Škorić preminula rođena sestra, izgubila bitku sa opakom bolešću

- U jednom trenutku počela sam da osećam neobičan umor i malaksalost. Onda su krenule blage, podmukle temperature, a nisam znala od čega su. U isto vreme neobjašnjivo sam gubila kilograme.

- Spontano sam otišla na neke preglede. Sačekala me je dijagnoza za koju nisam ni mogla da pomislim da će mi se desiti - ispričala je folk zvezda za Glossy.

Ata Images Antonio Ahel

 

- Ignorisala sam simptome sve dok mi na vratu iznad ključne kosti nije iskočila limfna žlezda. Kad mi je doktor rekao da imam kancer, prvo sam odbijala da u to poverujem. Nisam htela da prihvatim istinu da imam rak štitne žlezde, i to sa metastazama. Bila sam u stanju potpunog šoka i neverice.

Operacija je trajala punih šest sati. Sve je dobro prošlo, a onda su usledile kontrole.

- Kada sam ponovo uradila biopsiju, rezultati nisu bili dobri. U jednom trenutku sam od muke sama sebi počela da se smejem. Odlučila sam da lečenje koje je usledilo sakrijem od porodice. Kad god bih ležala na Institutu, njima bih rekla da sam na turneji - priznala je Mira.

Antonio Ahel/ATAImages

 

- Jedino je moja rođena sestra Biljana bila upućena u sve i sve vreme bila uz mene. Naša pokojna majka Milka sumnjala je da nešto nije kako treba, pa me je zvala i po nekoliko puta dnevno. Redovno sam joj se javljala na telefon iz šok-sobe i pravila se kao da je sve super, a zapravo ništa nije bilo kako treba.

Nakon što je dobila najvažniju životnu bitku, iz svega je izašla jača i hrabrija.

Antonio Ahel/ATAImages

 

- I dalje se borim, primam terapije, čuvam imunitet, uzimam vitaminske koktele. I dalje pevam normalno, po dva sata, kao da nisam bila bolesna. I ne volim kada me sažaljevaju, kada pročitam da sam se povukla sa scene, da više nisam u stanju da pevam...

Pročitajte: Loša procena - Mira Škorić odbila da snimi pesmu koja je Ceci promenila život

Mira Škorić otvoreno je progovorila o svom iskustvu, ali, dodala je, o tome nikada ne bi javno pričala da nije drugih obolelih, kojima bi možda mogla da pomogne.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATA Images

Pročitajte još

Najnovije vesti