Ovako danas izgleda Anita: Udovica Žarka Lauševića prvi put u javnosti, povod je...

Ovako danas izgleda Anita: Udovica Žarka Lauševića prvi put u javnosti, povod je...

Autor: | 15/07/2024

0

Anita Laušević, supruga jednog od naših najboljih glumaca svih vremena, Žarka Lauševića, provela je sa njim skoro tri decenije. U braku su dobili ćerku Janu, koja danas živi u Americi.

Vesna Lalić

 

Iako se Anita nikada nije eksponirala, bila je javna tajna da je Žarku životni oslonac, a u svemu što je stvarao – od uloga, preko romana, do slika bila mu je nepresušna inspiracija.

Pročitajte: Nikad viđena fotografija Žarka Lauševića sa venčanja: Taj osmeh i odelo pamtićete zauvek

Uz supruga je bila i u dobru i u zlu, a takvih je dana tokom njihovog zajedničkog života bilo i previše. Bdila je nad njim tokom teške bolesti, a na kraju ga ispratila na večni počinak.

Žarko Laušević, koji je preminuo u 63. godini života, iza sebe je ostavio na desetine upečatljivih uloga, kao i nekoliko knjiga. Sudbina mu, nažalost, nije dozvolila da pruži i više, a mogao je i želeo.

Nepunih godinu dana nakon odlaska omiljenog glumca, festival u Somboru posthumno mu je dodelio priznanje “Specijalni Ernest” za doprinos dobrim filmovima.

Milan Đurđević

 

Nagradu je primila Anita Laušević koja je, preplavljena emocijama, zahvalila publici na ljubavi i poštovanju koju i dalje gaje prema Žarku i njegovom radu.

Milan Đurđević

 

Ovo je bilo njeno prvo pojavljivanje u javnosti još od smrti supruga, u novembru prošle godine. U dugoj crnoj haljini izgledala je elegantno, a pojavom odavala dostojanstvo. 

 

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Milan Đurđević

Pročitajte još

Najnovije vesti