Jedan je arhitekta, drugi glumac: Braća Mićanović nisu ispunila san oca koji je bio čuveni...

Jedan je arhitekta, drugi glumac: Braća Mićanović nisu ispunila san oca koji je bio čuveni...

Autor: | 16/07/2024

0

Dragan Mićanović, jedan od najpoštovanijih glumaca srednje generacije, rođen je u Loznici pre 53 godine.

Stefan Tomašević/ATA Images

 

Publiku je očarao u filmovima „Ubistvo s predumišljajem” i „Lajanje na zvezde”, a posle toga nizale su se uloge i priznanja. Poslednja u nizu stigla je nedavno u Kanu, za ulogu Zorana Đinđića u seriji „Sablja”, koja će tek doći pred publiku.

Pročitajte: Dragan Mićanović kao Zoran Đinđić zablistao na crvenom tepihu u Kanu

U braku sa koleginicom Anom Sofrenović dobio je ćerke Ivu i Lenu. Posle razvoda, 2011. godine, o privatnom životu šarmantnog glumca nije se čulo mnogo toga.

Dragan Mićanović retko kad je u intervjuima govorio i o danima pre nego što je postao poznat, ali je nedavno, u emisiji „Zdravo misli” otkrio:

- Rastao sam u jednom lepom vremenu i imao bezbrižno detinjstvo. Bili smo obična porodica u jednoj maloj sredini kao što je Loznica..

Ata Images

 

Draganova porodica, ipak, nije bila sasvim „obična”. Njegov otac bio je uvaženi hirurg, koji je spasao mnoge živote. Sinovi su, naravno, imali privilegiju da ih tata leči, mada...

- Hirurzi su pomalo specifični. Njima što nije „za pod nož” i nije neka velika briga. Kao klinac nisam išao kod lekara, tata me je lečio kod kuće. Uglavnom je bilo: nije ti ništa, možeš u školu. Nisam rastao pod staklenim zvonom – ispričao je Dragan Mićanović uz smeh.

Pročitajte: Još jedan holivudski san se ostvario: Dragan Mićanović rame uz rame sa Salmom Hajek

- Otac je želeo da jedan od sinova krene njegovim stopama. Pošto je brat upisao arhitekturu, trebalo je da to budem ja. Međutim, meni đavo nije dao mira pa sam posle treće godine konkurisao na Akademiju.

- Da me nisu primili, verovatno bih otišao na medicinu, ali nisam siguran da li bih završio to školovanje, dugo i naporno – iskreno je priznao.

 

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Antonio Ahel/ATA Images

Slične Vesti

Najnovije vesti