Razočarani Radoš Bajić o bivšem prijatelju Lazaru Ristovskom: Pedeset godina kasnije sve je otišlo u prah i pepeo

Razočarani Radoš Bajić o bivšem prijatelju Lazaru Ristovskom: Pedeset godina kasnije sve je otišlo u prah i pepeo

Autor: | 18/07/2024

0

Radoš Bajić razočaran u Lazara Ristovskog

Glumac i reditelj Radoš Bajić na Instagramu često evocira uspomene iz mlađih dana, otkriva epizode iz privatnog života, priseća se svojih početaka, a sada je pisao i o krahu jednog velikog prijateljstva.

Već na početku objave koju je nazvao “Opelo za jednu mladost” kaže: “On je iz Ravnog Sela”. Iako nije imenovao kolegu i bivšeg prijatelja, ni njegovim pratiocima ni medijima nije trebalo mnogo da pretpostave o kome je reč.

Antonio Ahel/ATAImages

Iz Ravnog Sela je Lazar Ristovski, koji je bio u klasi sa Bajićem. Radoš je, uz crno-belu sliku iz sedamdesetih, napisao sledeće:

Pročitajte: Očekivao ih je, ali su imali preča posla - Posle promocije, Radoš Bajić ovim kolegama poručio jedno

“On iz Ravnog Sela, ja iz moje Medveđe. Hodamo i jedemo - šta se našlo. On grize jabuku, ja parče kifle, pa razmenjujemo kao braća. Sve to pre pola veka, na beogradskom asfaltu ispred Skupštine.”

 

 

“Nas dvojica, čisti, mladi, i visoki kao jablanovi, studenti glume i najbolji drugovi. Noć, dan - bez prestanka, uvek i svuda zajedno. Vreme oskudnosti i siromaštva, ali i idilična priča o večnom zavetu, o drugarstvu, časti i poštenju”, navodi Bajić.

“Pedeset godina kasnije sve je otišlo u prah i pepeo, u pohlepu i gramzivost, u bahatost i otklon od svake normalnosti…"

Ata Images/Antonio Ahel

 

"To više nije čovek koga sam poznavao, čijim uspesima sam se radovao, sa kojim sam delio snove i prelepu mladost.”

Pročitajte: Dvorište opasano zidinama, a unutra pravo bogatstvo: Vila Radoša Bajića u elitnom delu Beograda oduzima dah

“Gde je nestao moj najbolji drug koji bi danas da nikome ne da ni zalogaj - čak ni meni? Koji bi sve za sebe. Bože Svevišnji, ako nam uzimaš snagu, sačuvaj nam dušu, obraz i čast”, napisao je glumac na kraju posta koji je podigao mnogo prašine u javnosti.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages

Pročitajte još

Najnovije vesti