Anica je dobra, odlična, najbolja! Čuvena glumica ponovo u javnosti, ima i najlepši povod za slavlje

Anica je dobra, odlična, najbolja! Čuvena glumica ponovo u javnosti, ima i najlepši povod za slavlje

Autor: | 21/07/2024

0

Anica Dobra oduševila na otvaranju filmskog festivala

Sinoć je na Letnjoj pozornici na Paliću otvoren 31. Festival evropskog filma, a na svečanoj ceremoniji svi pogledi bili su uprti u divu našeg glumišta, Anicu Dobru. S razlogom.

Dugo je nismo videli u javnosti, ali sada je imala poseban razlog da stane pred publiku i sedmu silu.

M.M./ATA Images

 

Naime, slavnoj glumici uručena je nagrada „Aleksandar Lifka“ za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji u kategoriji domaćih stvaralaca.

Pročitajte: Moćno, efektno, u njenom stilu - Odelo Anice Dobre mnoge dame želeće da ponesu u najluđoj noći

- Ovo priznanje svrstava je u red onih koji su ostavili dubok trag u našoj kinematografiji. Priključuje se Mileni Dravić, Bati Živojinoviću, Miri Banjac, Ljubiši Samardžiću, Evi Ras, Aleksandru Berčeku, Miri Karanović, Mikiju Manojloviću, Slavku Štimcu, Radetu Šerbedžiji. Dakle, Anica Dobra u životu i Anica odlična na filmu – istakao je direktor Festivala Radoslav Zelenović, uručujući joj nagradu.

M.M./ATA Images

 

Jedna od omiljenih srpskih glumica blistala je u otmenom izdanju, u elegantnoj crno-beloj kaput-haljini koja naglašava njen sofisticirani stil i ukus.

Anica Dobra oduševila je sve koji su prisustvovali svečanoj ceremoniji, a imali su i jedinstvenu priliku da je, posle dužeg vremena, ponovo vide na manifestaciji tog tipa.

M.M./ATA Images

 

Dramska umetnica rekla je da je, „razmišljajući o tome kako je došlo do toga da večeras deli sa publikom važne trenutke za nju, pomislila da to ipak nije samo zbog filmova koje i ona i publika vole, već zbog onoga što se dešava pre ili onoga što stoji ispred filma i svega onoga što stoji iza jednog filma“, prenosi Blic.

Pročitajte: Otkrivena istina posle tri decenije - Ovo je pravi razlog zbog koga je Anica Dobra napustila Srbiju

– To su nevidljive, tanane, jako fine niti koje mi glumci mislima prenosimo do vas, a vi ih prepoznajete, na svu sreću.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Profimedia

Pročitajte još

Najnovije vesti