Voja Brajović se prisetio dragog kolege: Bio je veliki borac, stalno smo se takmičili ko je imao više bolesti i lekarskih intervencija

Voja Brajović se prisetio dragog kolege: Bio je veliki borac, stalno smo se takmičili ko je imao više bolesti i lekarskih intervencija

Autor: | 26/07/2024

0

Dve godine od odlaska Branka Cvejića

Na današnji dan, pre dve godine, napustio nas je Branko Cvejić. Publika će ga još dugo pamtiti po upečatljivim ulogama koje je ostvario, a sećanje na Cveju čuvaju i mnogobrojni prijatelji.

Stefan Tomašević ATA Images

 

O njegovim dostignućima, ali i danima druženja, njih stotinak svedočilo je u knjizi „Sa Cvejom”, koju je inicirala i priredila Branka Vučo. Knjiga je predstavljena u Budvi, u okviru programa „Grad teatar”, gde je priznati glumac često bio angažovan.

Pročitajte: Čelni čovek uglednog fakulteta, nije krenuo očevim stopama - Ovo je Žarko, sin Branka Cvejića (foto)

O dragom prijatelju, kog je upoznao još u studentskim danima, govorio je dramski umetnik Vojislav Voja Brajović.

- Mogao bih da pričam o njemu toliko dugo i opširno da bi na kraju to bili tomovi knjiga. Poznavali smo se od 1965, a od 1968. godine smo zajedno igrali u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Ceo život smo drugovali – rekao je Voja Brajović.

ATA Images

 

- Sreli smo se na fakultetu, ja sam bio prva godina, a on treća. Zahvaljujući hrabrom Bojanu Stupici koji je mladima pružao šansu, zajedno smo igrali u predstavi „Agamemnon”. Iako smo imali oko 20 godina, glumili smo starce sa zalepljenim bradama, perikama i štapovima. Kada bi Cveja trebalo nešto da kaže, nas 14 bi se smejalo, a on bi zgrabio štap i rekao: „Profesore, ako se budu smejali, napustiću predstavu”. Tu sam prepoznao njegovu neverovatnu hrabrost – prisetio se glumac anegdote iz studentskih dana.

Pročitajte: Osetio je da mu trne ruka, a onda je usledila stravična dijagnoza - Voja Brajović između dve predstave operisao tumor na mozgu

Kako je istakao, Branko Cvejić je bio pun energije, eksplozivan.

- Nažalost, otišao je zbog teške bolesti. Bio je veliki borac. Stalno smo se takmičili ko je imao više bolesti i lekarskih intervencija. On je izgubio jer je umro. U toj ekipi smo bili Branko, Peca Ejdus, Bogdan Diklić, ja i još neki – otkrio je Voja Brajović.

 

 

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović MNE TV screenshot

Pročitajte još

Najnovije vesti