Da li znate gde je rođena Tamara Vučić? U biografiji stoji ime najlepšeg grada u Srbiji

Da li znate gde je rođena Tamara Vučić? U biografiji stoji ime najlepšeg grada u Srbiji

Autor: | 28/07/2024

4

Privatni život Tamare Vučić o kome se malo zna

Tamara Vučić može da se pohvali zavidnom karijerom i pre nego što je postala prva dama Srbije, a kasnije i humanitarnim radom kojim je zadivila ceo svet.

L.L./ATAImages

 

Tamara Vučić, devojački Đukanović, rođena je u Loznici 1981. godine, gde je završila osnovnu i srednju školu.

U Beograd je došla na studije, a upisala je engleski jezik na Filološkom fakultetu. Ipak, diplomu je stekla na Fakultetu političkih nauka.

Govori engleski i francuski jezik. Kako bi nadogradila svoje znanje, završila je i Diplomatsku akademiju Ministarstva spoljnih poslova. Od 2010. godine u ovom ministarstvu radila je kao savetnica.

Pročitajte: Modni duel Tamare Vučić i Toske Mask - Sestra najbogatijeg čoveka na svetu rame uz rame sa prvom damom, koja haljina je raskošnija?

Ono što mnogi ne znaju je da se izvesno vreme Tamara bavila novinarstvom i nekada bila poznato televizijsko lice.

Danas, kao prva dama Srbije, posvetila se humanitarnom radu. Izuzetno je posvećena humanitarnim aktivnostima, sa fokusom na dobrobit dece i važnost ranog razvoja. Tamara je pokrenula inicijativu za osnivanje Centra za rani razvoj deteta i inkluziju pod nazivom „Ukras sveta”.

Centar će biti fokusiran na omogućavanje što kvalitetnije pomoći porodicama u smislu rane dijagnostike, intervencije i savremenih terapija.

promo

 

Dobitnica je Plakete mira Humanitarne organizacije „Nađi Raula” iz Niša. Od tada za prvu damu Srbije promenilo se mnogo toga, ali je ona, kao i njen izgled i stil, ostala dosledna sebi.

Žena koja se obrazovala i posvećeno radila na svojoj karijeri danas je pre svega Vukanova majka i supruga prvog čoveka Srbije, a svojom besprekornom biografijom može da bude primer mnogim mladim ženama.

Pročitajte: O cipelama Tamare Vučić večeras je pričao Beograd: Pojavila se na Breninoj promociji i pokupila sve poglede

Od Njujorka, preko Kijeva, do Pekinga, Tamara se sastajala sa Mišel Obamom, pa i Melanijom Tramp, tada prvim damama SAD, Olenom Zelenski, suprugom predsednika Ukrajine, kao i prvom damom Kine Peng Lijuan.

ATA Images

 

Dobre odnose održava i sa pripadnicima plemstva, te je rado viđen gost događaja koje organizuje porodica Karađorđević.

Komentari (4)

Loading
Ceca 08:10 29.07.2024
Odgovori

Tamara predivno izgleda i bez šminke i luksuzne garderobe.Vidi se njena prirodna lepota,gracioznost,vaspitanje,ponašanje.Ja jesam Loznicana ali Loznica nije ni približno najlepši grad u Srbiji.Treba još mnogo truda i volje gradjana da se posvete očuvanju grada.

Sladjana 10:57 29.07.2024
Odgovori

Da li je prva dama u srodstvu sa Milom Djukanovicem? Da li znate?

Dusica 19:33 30.07.2024
Odgovori

Mladost je sama po sebi lepa. Prva supruga bi bila bolja i reprezentativnija prva dama.

hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATA Images