Ivana Španović se vraća kući iz Pariza, kraj Olimpijskih igara za nju: Molim se Bogu za zdravlje

Ivana Španović se vraća kući iz Pariza, kraj Olimpijskih igara za nju: Molim se Bogu za zdravlje

Autor: | 06/08/2024

0

Naša Ivana Španović završila je svoje učešće na Olimpijskim igrama u Parizu, i to neuspešno, jer nije uspela da se plasira u finale u disciplini skok udalj.

Ivana nije prošla ni kvalifikacije jer nije ispunila normu od 6.75 metara. Skočila je 6.51 metar, što je bilo dovoljno za 16. mesto.

Matthias Hangst / Getty Images

 

- Šta da vam kažem, nisam neko ko traži opravdanje jer ga nema posle svega što sam uradila i postigla prošle godine na Svetskom prvenstvu. 

Cele prošle godine sam skakala sa rupturom i uzelo je maha, nisam uspela da se oporavim već injekcijama dovela do stanja da mogu da se pojavim ovde.

Pročitajte: Ivana Španović u kupaćem kostimu, seva svaki mišić, a sevnula je i poruka - Pa lutko, Švarcenegeru moj...

Hvala timu što me je podržao u toj ludosti, na mojim poslednjim Igrama, htela sam ovde da završim karijeru i u krajnjem zbiru osećaj mi je prelep. Ovde pripadam i sebi sam obećala da ću borilište napustiti sa osmehom - rekla je Ivana okupljenim novinarima.

Ivana se posle neuspeha obratila javnosti i najavila kraj blistave karijere.

- Malo mi je teško da pričam za dalje. Nisam neko ko odustaje i ovo je bila ludost da dođem, ali rekla sam i po cenu da mi se raspadne Ahilova i da me iznose, ja ću se pojaviti i pokušaću. Ali za sada...

Ne znam šta da kažem. Ako sam mogla da zamislim svoj kraj, to bi bilo ovde. Zbog svega verovatno ću bar još malo nešto uraditi, čisto da se pozdravim sa svima kako treba.

Ian MacNicol / Getty Images

 

Glava je još uvek vruća, ali uprkos svemu Ivana ipak ne odbacuje mogućnost da će nastupati u Los Anđelesu 2028. godine.

- Koliko smo puta rekli "ne" nečemu, pa je život sve okrenuo. Jedino za šta se Bogu molim je zdravlje, želja mi ne manjka...

Ja sam telo izgurala van svih svojih sposobnosti i mogućnosti. Zbog ljudi oko mene, psihičke snage... Ali telo vrišti za odmorom, pa u ovom trenutku ne mogu da pričam za dalje - zaključila je naša šampionka.

Ivani želimo da se u potpunosti oporavi i karijeru završi sa još nekim odličjem oko vrata. 

Komentari (0)

Loading
Stana Luković Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images

Najnovije vesti