Nju je Svetislav Pešić prvu pozvao posle današnje pobede, poklonio joj je srce, a niste ni znali da je to ONA

Nju je Svetislav Pešić prvu pozvao posle današnje pobede, poklonio joj je srce, a niste ni znali da je to ONA

Autor: | 06/08/2024

0

Supruga Svetislava Pešića u senci je svoje jače polovine

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas Australiju u četvrtfinalu Olimpijskih igara s rezultatom 95:90 posle nestvarnog preokreta, minusa od 24 poena u prvom poluvremenu i produžetka.

Snaga, vetar u leđa i najveća podrška u ovakim trenucima našem selektoru Svetislavu Pešiću svakako je njegova porodica.

Milos Tešić/ ATA Images

 

Svetislav Pešić ne samo da je jedan od najtrofejnijih evropskih trenera i član Kuće slavnih FIBA već je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio Svetsko prvenstvo i Evropsko prvenstvo, dok je sa Nemačkom osvojio Evropsko prvenstvo.

Tokom uspešne karijere koju je izgradio velika podrška mu je bila supruga Vera Blažević koja je svojevremeno bila košarkašica.

Pročitajte: Kako je Svetislav Pešić dobio nadimak Kari? Selektor otkrio dugo čuvanu tajnu, poznati GLUMAC kriv!

Supruga Svetislava Pešića igrala je za sarajevski Željezničar budući da odatle i potiče. Da je ona žena njegovog života, Pešić je znao čim su se upoznali, a u skladnom braku dobili su sina i ćerku.

Interesantno je to da su svi članovi porodice Pešić igrali košarku.

Sin Marko sada je sportski direkor u Bajernu, a ćerka Ivana je u Barseloni gde se udala za košarkaša Jaglu.

- Ja sam uvek govorio da nam treba trener koji treba da provede vremena na terenu i to znači da sam u poslu i da radim.

Morao sam poduže da razmišljam, bilo je ispitivanja javnosti, a vidim da je javnost bila zadovoljna, počeli su da se javljaju prijatelji, kolege.

Dušan Milenković/ATAImages

 

Ja ne živim ovde i sada ću najviše vremena provoditi ovde, duže ću biti i živeti ovde, raditi na košarci, daću sebe.

Siguran sam da će biti rezultata, dobio sam podršku porodice i to mi je bilo najvažnije. Marko kad je čuo, rekao je: „Šta čekaš, preuzimaj to”.

To je bilo emotivno, hteo je da igra za Srbiju i Jugoslaviju, ali nije imao priliku. Vera, supruga, rekla je da nemamo samo olimpijsku medalju, pa sada imamo dodatne ciljeve i motive - govorio je selektor o supruzi i sinu.

Supruga Svetislava Pešića je stub porodice, čemu svedoči činjenica da je karijeru stavila po strani kako bi se posvetila mužu i deci.

Pročitajte: Gde si sada, veliki prijatelju? U Đokovićevom boksu bio inventar, Novak ga gledao kao Boga, a ON ni da mu čestita zlato?

- Vera je bivša košarkašica i ona je karijeru podredila porodici i mojoj karijeri. Bez takve podrške i pomoći nema uspeha, ne možeš da funkcionišeš. Ona poznaje košarku, ponekad i previše.

Želi da mi pomogne pa nekad suviše savetuje, a ja onda pokušavam da napravim selekciju tih saveta. 

- Kada moj tim izgubi utakmicu, izađem sa njom da se prošetamo, da prođu muka i razočaranje, pa joj kažem: „Što sam toliko uložio u tog igrača, a on nema reakciju kakvu sam očekivao?!”

Vera me pita: „Dobro, a ko je trener”, odgovorim joj: „Kako ko je trener? Ja sam trener”. Doda: „Pa, treneru, donosi odluke. Ako te ne sluša, stavi ga na klupu”. Košarka je česta tema u našoj porodici, ali ima i dosta drugih stvari - ispričao je Pešić za Blic Ženu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Pesic (@pesic7)

 

 

Komentari (0)

Loading
Stana Luković Profimedia