Komšije Lepe Brene progovorile, ništa u životu pevačice nije onako kako izgleda

Komšije Lepe Brene progovorile, ništa u životu pevačice nije onako kako izgleda

Autor: | 08/08/2024

0

Komšije Lepe Brene progovorile

Lepa Brena je na sceni već četiri decenije i posle toliko godina uspešne karijere čini se da se o njoj sve zna.

Iako, kada je na sceni i pod reflektorima, deluje kao da nema problema i da joj ništa ne smeta, Brena je kao i svi prošla kroz teške trenutke u životu, kažu komšije i sugrađani jedne od naših najpopularnijih pevačica. 

Lepa Brena rođena je u Brčkom, mestu koje se nalazi na obali Save i koje krije priču o ovoj jugoslovenskoj pevačici i njenom odrastanju.

Antonio Ahel/ATAImages

 

 

U pomenutom gradu su bili raspoloženi da govore o njoj pred kamerama za emisiju "Metar moga sela".

- Sa mnom je išla u školu Lepa Brena, u osnovnu smo išle zajedno. Ma bila je prava u svemu, uostalom vidi se sad do čega je, znači kapacitet, potencijal, sve, sve, sve - kaže ponosno Brenina školska drugarica i ističe da je i tada mogla da pretpostavi da će Brena jednog dana postići ovakav uspeh.

- Jesam jer je bila ratoborna, bila je baš, baš ono. U školi je sve bilo... U horu smo pevali zajedno... - kaže Brenina školska drugarica i priseća se anegdota iz školskih dana.

Pročitajte: Lepa Brena u svojoj kući ženu plaća samo za ovo - Rekla sam sebi da to neću da radim

- Ponosni smo na nju. Sećam se duga plava haljina, sa nečim gore... Jednostavno takva je osoba, sve najbolje o njoj mogu da kažem - dodala je gospođa koja je imala priliku da upozna Brenu dok još nije postala popularna.

Iz gimnazijskih dana Brene se seća i još jedna stanovnica Brčkog koju je ekipa emisije "Metar moga sela" imala priliku da sretne.

Komšije Lepe Brene progovorile

- Fahreta Jahić? Kako da ne, nemam po čemu da je pamtim specijalno. Dobar učenik, nije bila loš čovek, nije bilo nekih ekscesa s njom, tako da... - priseća se školska drugarica.

- Ona je uvek bila onako malo naprednija što se tiče ponašanja i svega za ono doba. Pevala je ona tu na tim našim igrankama. Nemam ništa loše za nju da kažem.

Bila je slobodnijeg ponašanja za to vreme. Recimo, mi gimnazijalci imali smo kontrolu od profesora, jer smo imali izlaz do deset, bio je dežurni profesor koji je kontrolisao da li su gimnazijalci u gradu, da li imaju neko neprimereno ponašanje, a ona je, koliko se ja sećam, vikendom pevala.

Tu je bio jedan kao disko klub, to je sad sve preuređeno, mislim da je vikendom pevala, ali nije imala, koliko se sećam, problema, mislim da je imala dozvolu od profesora.

Petar Đorđević

 

 

Brena danas važi za jednu od najvećih jugoslovenskih zvezda, a nekadašnja školska drugarica kaže da je mogla da očekuje da će napraviti takav uspeh.

- Svi znaju da je Brena iz Brčkog i da je otišla kao mlada, svi znamo da je na estradi. Ja sam radio u zdravstvu, pa je dolazila baš gore kod mene i kod njene školske drugarice, koja je tada bila šef odeljenja za zdravstvo, baš vezano za majku.

Nešto radi lečenja je to bilo pre nekih, pa eto, ne znam, ima bar deset godina, tako nekako.

U to vreme je dolazila po tom pitanju, pa sam je, baš ono da kažem, video uživo, ne na bini, nego ovako - kaže gospodin koga smo imali priliku da sretnemo.

Pročitajte: Ma, ko bi rekao?! Lepa Brena je zapravo starija od Bobe, razlika u godinama nerealna

- Ne ponaša se kao zvezda, i ceni ljude.

Kakva je kada nije na bini dobro zna i drugarica iz osnovne škole.

- Jako nežna. Videli smo se jednom, ja sam sad u Austriji, videli smo se jednom neke '1996. godine kad je pevala. Prepoznala me je tad i rekla: "Je l' ima neko ovde ko je sa mnom odrastao?" I onda smo ušli u bekstejdž.

Ata Images

 

 

Eto, od tada se nismo više videle. Budi mi lepe uspomene, sećanje na taj period, a Breni želim svu sreću sveta - kaže drugarica iz osnovne škole. Drugarica iz gimnazije takođe je imala poruku za Brenu:

- Zdravlja, sreće, da uživa u životu kao što je uživala do sada. Znala je ona uvek da živi koliko je meni poznato.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Ata Images