Aleksandra Perišić donela nam je srebro, ima samo 22 godine a jedan događaj preokrenuo joj je karijeru

Aleksandra Perišić donela nam je srebro, ima samo 22 godine a jedan događaj preokrenuo joj je karijeru

Autor: | 10/08/2024

0

Vest da je Aleksandra Perišić osvojila srebrnu medalju, treću za Srbiju na ovim Olimpijskim igrama sve nas je oduševila sinoć.

Niz njene obraze lile su suze. Pokušala je da se suzdrži, da ih obriše - ali nije mogla da ih zaustavi, baš kao ni mnogi od nas. Doduše, mi smo plakali od sreće a ona delom zbog sreće a ipak malo više zbog tuge.

Photo by Al Bello/Getty Images

 

Videla je sebe Aleksandra Perišić sa zlatnom olimpijskom medaljom oko vrata, želela je da donese najsjajnije odličje Srbiji. Ali ovoga puta nije uspela. I nije u petak uveče mogla da bude zadovoljna zbog srebra.

Nije mogla 22-godišnjakinja da zaustavi suze. Plakala je tokom izjava nakon finalne borbe. Plakala je na postolju. Plakala je sigurno i onda kada niko nije mogao da je vidi.

Zaboleo je srpsku tekvondistkinju poraz u najvažnijoj borbi u karijeri od mađarske predstavnice Vivijane Marton. Nije ispunila svoja očekivanja.

I iako već zna da je osvojeno srebro već veliki uspeh - biće joj potrebno nekoliko dana da ga prihvati. Da ovu bol pretvori u snagu. Ali uspeće. Jer već dobro zna taj put.

Pročitajte: Sin Milice Mandić proslavio 1. rođendan - Elegantna torta, veliki meda i mala bajka za neodoljivog dečaka

Naime, sportistkinja je 2019. godine imala tešku povredu kolena i operaciju zbog koje je morala da se povuče sa borilišta. Upravo tada istetovirala je životni moto: „Bol koju osećaš danas je snaga koju ćeš osećati sutra”.

- Imam tetovažu na desnoj nozi, pošto sam operisala koleno i tu sam namerno uradila tetovažu. Zato što šta god da mi je teško u životu, znam da ako izdržim i ako se izborim, to će biti to - bila je iskrena srebrna Olimpijka.

Iako je Aleksandra Perišić osvojila srebrnu medalju na ovim Olimpijskim igrama, ona se time ne zadovoljava, naprotiv, već počinje sa pripremama za naredno takmičenje.

 

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić Photo by Al Bello/Getty Images