Kad pre toliko godina: Gorica Popović rođendan proslavila na nesvakidašnji način, ali torta nije izostala

Kad pre toliko godina: Gorica Popović rođendan proslavila na nesvakidašnji način, ali torta nije izostala

Autor: | 15/08/2024

0

Pre četiri i po decenije Gorica Popović nas je oduševila kao Šilja u kultnom filmu „Nacionalna klasa”, i od tada do danas ne prestaje da sa publikom deli čari umetnosti.

Jakov Simović/Gloria

 

Glumačka diva, koja pleni skromnošću, rođena je u Kragujevcu, a za taj grad vežu je najlepša sećanja.

- Moj otac je bio slikar u kragujevačkom pozorištu, na sceni sam prohodala.

Glumom sam se zarazlila gledajući gostujuće predstave sa velikanima kao što su bili Milivoje Živanović ili Ljuba Tadić – ispričala je jednom prilikom za HELLO!.

Pročitajte: Njegove pesme obožavate, ali ne znate da je baš on muž Gorice Popović - U braku su 30 godina, zajedničke slike nećete pronaći

U njenoj klasi bile su divne glumice, sa kojima i danas radi – Tanja Bošković, Jelica Sretenović, Ljilja Dragutinović, Radmila Živković.

Omiljena srpska glumica poslednjih godina, sa suprugom Nenadom Petrovićem, sve češće boravi na Srebrnom jezeru.

Umirujući krajolik otkrio je svojevremeno njen tata, koji je bio strastveni pecaroš. Brzo je shvatio da bi tu mogao da se zadrži, pa je kamp prikolicu zamenio malim placom i kućom koja je vremenom postala porodična oaza.

Horoskopska Lavica ovih dana proslavila je 72. rođendan i to na snimanju, iako je u penziji. Kolege iz serije „Zbornica” obradovali su je i tortom, na čemu im je javno zahvalila.

Facebook

 

Na pitanje da li bi danas, sa iskustvom koje ima, promenila nešto u svom dosadašnjem putu, Gorica Popović kaže:

- Možda sam olako ulazila u neke projekte koji nisu obećavali ili prihvatala uloge koje, na prvi pogled, nisu bile značajne. Možda sam pogrešno procenila neka prijateljstva. Možda nije trebalo da zađem u sferu politike. Iako se moj angažman svodio tek na malo veću agilnost za određenu opciju, nikad više ne bih ponovila to iskustvo.

- Nije loše da čovek s vremena na vreme skrene sa utabane staze, ali mora biti svestan svojih mogućnosti. Što bi rekao naš narod – ne možeš dve lubenice pod jednu mišku – zaključila je glumica.

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Jakov Simović/Gloria

Najnovije vesti