Aleksandar Mitrović i Piksi oči u oči posle Evropskog prvenstva: Odluka je doneta

Aleksandar Mitrović i Piksi oči u oči posle Evropskog prvenstva: Odluka je doneta

Autor: | 15/08/2024

2

Dugo se čekala odluka Aleksandra Mitrovića o nastavku njegove reprezentativne karijere.

Nakon neuspeha na prvenstvu Evrope koje se odigralo u junu ove godine, spekulisalo se da proslavljeni napadač neće braniti boje Srbije sve dok je na klupi Dragan Stojković Piksi.

Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

 

Kako prenosi „Kurir”, proslavljeni fudbaler nosiće kapitensku traku i u narednim reprezentativnim utakmicama, te nema mesta više bilo kakvim spekulacijama.

Selektor Dragan Stojković obavio je razgovor sa rekorderom reprezentacije po broju golova i popularni Mitar će nositi dres Srbije u Ligi nacija, a potom i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Dragan Stojković i Aleksandar Mitrović pričali su o proteklom Evropskom prvenstvu, a selektor je napadaču objasnio koliko je važno da on i dalje bude uz nacionalni tim.

Pročitajte: Torta na dva sprata i ceo fudbalski tim - Sin Aleksandra Mitrovića proslavio 9. rođendan

Kako dalje prenosi pomenuti medij, odluka Aleksandra Mitrovića o reprezentativnoj karijeri se nije dovodila u pitanje jer je izjavio „da će uvek biti tu za Srbiju”, bez obzira počinjao meč kao starter, ili ulazio sa klupe za rezervne igrače.

Podsećanja radi, Aleksandar Mitrović najbolji je strelac u istoriji srpske reprezentacije, sa impresivnim učinkom od 58 golova i to na 94 utakmice.

Nedoumicu oko statusa i budućnosti napadača u nacionalnom fudbalskom timu Srbije izazvao je sam fudbaler, tokom EURO 2024. i remija protiv Danske, koji je značio i eliminaciju sa EP.

Mitrović je tada na pitanje da li će nastaviti da igra za Srbiju odgovorio:

Photo by Richard PelhamGetty Images

 

- Bože zdravlja! Videćemo... Mislim da je rano za te priče. Treba malo pustiti vreme, ohladiti glavu. Ne treba vruće glave donositi odluku.

Pričaću sa porodicom, selektorom, saigračima... Videćemo. Za sada sam tu. Bože zdravlja, biću i tad. Videćemo.

Komentari (2)

Loading
Tamara Roksandić Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Najnovije vesti