Metju Peri je ubijen? Ovo su osumnjičeni, Amerika na nogama

Metju Peri je ubijen? Ovo su osumnjičeni, Amerika na nogama

Autor: | 16/08/2024

0

Smrt Metjua Perija ipak se nasilno dogodila, zaključak je obdukcije i svih toksikoloških analiza koje su sprovođene poslednjih godinu dana. 

Metju je u trenutku smrti imao veću količinu anestetika ketamina u organizmu i udavio se u svom đakuzi-bazenu, stoji u izveštaju o uzroku smrti glumca iz serije „Prijatelji”, koji je pronađen mrtav 28. oktobra prošle godine.

Photo by Kevin Winter/Getty Images

 

Portparol Medicinskog odeljenja okruga Los Anđelesa (DME) saopštio je tada da je smrt Metjua Lengforda Perija nastupila kao akutna posledica uzimanja ketamina i da se vodi kao nesrećan slučaj

Međutim, najnovije vesti kažu da smrt Metjua Perija ipak nije bio nesrećan slučaj. 

Šta je ketamin?

Ketamin je snažan opšti anestetik koji se koristi za sprečavanje doživljaja bola kod ljudi i životinja tokom operacija. Obično se ubrizgava intramuskularno ili intravenski.

Pet osoba optuženo je u vezi sa smrću glumca Metjua Perija, saopštilo je sinoć američko tužilaštvo na konferenciji za medije u Los Anđelesu.

Krivične prijave su usledile nakon što su istražitelji otkrili mrežu prodavaca i dobavljača ketamina, potencijalno smrtonosne droge koja je usmrtila Perija, prenosi CNN.

Pročitajte: Sahranjen Metju Peri - Cela ekipa Prijatelja prisustvovala, jedna koleginica slomljena od bola

Među optuženima su dva lekara, Perijev lični asistent i osoba koju vlasti nazivaju "ketaminska kraljica“, rekao je državni tužilac Martin Estrada i istakao da su optuženi iskoristili Perijeve probleme zavisnosti.

- Znali su da je to što rade bilo pogrešno - kazao je Estrada, dodavši da su trojica od petoro optuženih postigla sporazum o priznanju krivice.

Druga dvojica optuženih su lekar Salvador Plasensija iz Santa Monike i Džesvin Sanga, za koju je Estrada rekao da je vodila "prodavnicu za prodaju narkotika“ u njenoj kući.

Photo by Kevin Winter/Getty Images

 

Estrada je naveo da su Plasensija i doktor Mark Čavez snabdevali Perija ketaminom, a ubrizgavao mu ga je pomoćnik Kenet Ivamasa, uprkos tome što nije imao medicinsku obuku.

Čaves je pristao da se izjasni krivim po jednoj tački optužnice za distribuciju ketamina, kazao je Estrada.

Ivamasa se takođe izjasnio da je kriv po jednoj tački optužnice za distribuciju ketamina koja je uzrokovala smrt, a priznao je da je dao više injekcija Periju 28. oktobra 2023, na dan kada je umro.

Erik Fleming je treći koji je priznao krivicu za distribuciju ketamina koja je rezultirala smrću.

Estrada je rekao da je Periju od septembra do oktobra 2023. isporučeno "otprilike dvadeset bočica ketamina“, što ga je koštalo oko 55.000 dolara.

 

Komentari (0)

Loading
Stana Luković Photo by Kevin Winter/Getty Images

Najnovije vesti