Zar je od ovakve žene i moglo drugačije? Ćerka Tanje Petrović na putu da nadmaši majčin uspeh, kao lutka je FOTO

Zar je od ovakve žene i moglo drugačije? Ćerka Tanje Petrović na putu da nadmaši majčin uspeh, kao lutka je FOTO

Autor: | 19/08/2024

0

Ćerka Tanje Petrović, prelepa i uspešna Tara Ropret, krenula je majčinim stopama.

O Tanji Petrović mogla bi da se napiše cela knjiga, a da se uopšte ne pomene karate. Jer, kada bi postojala nagrada za najenergičniju Srpkinju, nesumnjivo bi pripala ovoj, po svemu jedinstvenoj ličnosti našeg sporta.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Najbolja karatistkinja koju smo ikad imali vlasnica je dve fakultetske diplome, završila je muzičku školu, svirala klavir, pisala pesme, nije prezala ni od najekstremnijih izazova, a u životu prepunom avantura stigla je da se ostvari i kao majka.

Bogato iskustvo godinama prenosi polaznicima svoje karate škole, u kojoj su prve sportske korake načinili i njena ćerka Tara i sin Matej.

Pročitajte: Tanja Petrović - Deca su moj najveći uspeh

Pre više od deset godina Tanja se razvela od dugogodišnjeg partnera i oca svoje dece Roberta Ropreta sa kojim je provela veći deo života.

- Svakako da su Tara i Matej osetili veliki emotivni gubitak. I bivši suprug i ja smo se maksimalno trudili da ih zaštitimo i ublažimo sve što razvod donosi, eventualne šokove i probleme. Nije lako razdvojiti se od nekog s kim si zasnovao porodicu i živeo toliko godina.

youtube printsceen U krugu porodice

 

Možda može da se zašije nešto što se pocepalo, ali to više nikad ne može da bude novo. Robert je skoro svakog dana s njima, čuva ih kada sam na putu, uvek je tu za njih.

Iako je ljubav prestala i oboje vodimo svoj život, ostali smo u dobrim odnosima, što je i normalno jer nas vezuju Tara i Matej - priznala je Tanja pre skoro deset godina u intervjuu za naš magazin i rekla da su joj pored svih trofeja koje je osvajala deca onaj najvažniji.

Pročitajte: Nedeljni predah - Tamara Vučić uživa u letu, a od ove knjige se ne odvaja

- Moj najveći uspeh su moja deca. Bez ikakvog razmišljanja. Uvek sam ih želela, i srećna sam što su se Tara i Matej dogodili jer nisam sigurna da li bih mogla da ih planiram u svoj onoj brzini kojom sam živela i još živim.

youtube printsceen Happy Tv

 

Da ih nisam dobila, bilo bi mi beskrajno žao jer taj film više ne bi mogao da se vrati. Pored toga, ostvarila sam najveće rezultate u sportu, za koji sam znala da sam rođena, i doživela sam retku sreću da se sve kocke poklope u pravom trenutku.

Da se nisam popela na pobedničko postolje na prvenstvu sveta, sigurna sam da bih celog života bila nezadovoljna.

Potpuno sam ostvarena, imam mogućnost da nastavim da se bavim nečim što je obeležilo moj život. Spojila sam lepo sa korisnim, a strast za pobedom i borbom zamenila sam radom sa decom, koji me apsolutno ispunjava.

I zaista, ćerka Tanje Petrović godinama je sazrevala i to što je krenula majčinim stopama pokazalo se kao prava stvar. 

youtube printsceen U krugu porodice

 

Tara je danas uspešna karatisktinja, koja je Srbiji donela i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Pored karatea, Tara studira i psihologiju. 

Pročitajte: Kuća koja čuva uspomene - U domu majke Siniše Mihajlovića svaki milimetar budi sećanja na pokojnog sina

- Najlepši je osećaj stajati na postolju i slušati svoju himnu. Izuzetno mi je drago što sam to postigla za svoju zemlju i za svoj klub, bez čije pomoći ništa od toga ne bi bilo moguće.

Karate je individualan sport, ali timski duh svakako postoji. Ova medalja otvoriće mi mnoga vrata ka daljim seniorskim takmičenjima - izjavila je tada ćerka Tanje Petrović. 

youtube printsceen U krugu porodice

 

 

Komentari (0)

Loading
Stana Luković youtube printsceen U krugu porodice

Najnovije vesti