Ona je najškolovanija pevačica! Puni arene, niže hit za hitom, a uz to završila je dva državna fakulteta

Ona je najškolovanija pevačica! Puni arene, niže hit za hitom, a uz to završila je dva državna fakulteta

Autor: | 22/08/2024

0

Da li ste se ikada zapitali koja je najškolovanija pevačica na našim prostorima?

Iz nekog nepoznatog razloga često uz zvanje muzičara ili pevača ne idu neki lepi epiteti koji se tiču obrazovanja, ali postoje primeri gde su pevači i pevačice na prvo mesto stavljali školu pa tek onda muzičku karijeru.

Pexels

 

Najškolovanija pevačica u našem regionu pre nekoliko dana proslavila je 74. rođendan, iako izgleda makar tri decenije mlađe.

Karijeru je započela 1967. godine snimanjem prve pesme za "Radio Sarajevo". Pesma “Igra bez kraja” donela joj je priznanje kao najboljem debitantu na festivalu “Vaš šlager sezone”.

Njen talenat je brzo prepoznat, a uspeh na Festivalu bio je samo početak njene impresivne i blistave muzičke karijere.

Tokom pet i po decenija duge karijere ona je nizala hit za hitom, punila dvorane i arene širom Balkana, ali i sveta, i može se svrstati u mali broj onih koji nemaju nijednu mrlju ni skandal tokom bavljenja javnim poslom.

Pročitajte: Koliko mi je godina? Taman! Neda Ukraden proslavila rođendan, oduševila izgledom u kupaćem kostimu

Danas je i ponosna baka troje unučića, a jedna unuka nosi njeno ime. Svaki slobodan trenutak voli da provodi sa najmilijima, pa su tako skoro celog leta bili u porodičnoj kući na Crnogorskom primorju.

Znate li o kome je reč? Verovatno ste već pogodili da je naša najškolovanija pevačica Neda Ukraden.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Muzička zvezda je nakon završene Gimnazije u Sarajevu upisala Pravni, nešto kasnije i Filološki fakultet, odsek engleski jezik, i oba završila u roku.

Impresivno, morate priznati. Ipak, Neda nije od onih koji vole da dodatno ističu svoje uspehe, tako da ovaj podatak malo ko zna.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić Pexels