Bora joj je napisao najveći hit, a ona se sada oprostila od njega! Ceca izustila samo jedno, tuga

Bora joj je napisao najveći hit, a ona se sada oprostila od njega! Ceca izustila samo jedno, tuga

Autor: | 04/09/2024

0

Ceca Ražnatović oprostila se od Bore Đorđevića koji je preminuo jutros nakon velike borbe u bolnici u Ljubljani.

- Zbogom, dragi moj prijatelju, legendo... bio si za mene veliki umetnik - napisala je folk pevačica ispod zajedničke fotografije, gde se našla rame uz rame sa legendom rokenrola.

Podsetimo, jednu pesmu Cece Ražnatović pisao je Bora Čorba, a malo ko zna da je roker mnogim pevačima narodne muzike prodao stihove, i to one vanvremenske.

Ata Images

 

Tako je na red došla i pesma koja je postala toliki hit da se i dan-danas sluša po klubovima, a gotovo da niko ne zna da je tekstopisac bio upravo Bora Đorđević.

- U početku nisam hteo da potpisujem svoje narodnjake pa sam shvatio da je to iluzorno. U to vreme potpisivao sam svoju tadašnju ženu, pokojnu Draganu - rekao je Bora jednom prilikom.

Pročitajte: Ovde će biti sahranjen Bora Čorba?

- Kasnije sam shvatio da ti tekstovi imaju određenu vrednost i da to nisu skarabudženi tekstovi zbrda-zdola, tako da sada s ponosom mogu da izjavim da su moji tekstovi: „Vodeničareva kći” koju peva Predrag Živković Tozovac, „Preskočiću tarabu i jarak” koju peva Šaban Šaulić, „Stani malo, kafanski sviraču” za koju ljudi misle da je narodna pesma, a nije, to je moj tekst.

Za Cecu sam napisao pesmu „Šta još možeš da mi daš”. „Nek me ne zaborave devojke sa Morave”, koju peva pokojni Srećko Jovović, takođe je moj tekst.

Da, napisao sam tekst za Miroslava Ilića, ali on to nikako da snimi. Dvoumi se, hoće-neće. Možda mu nije suđeno, eto… - rekao je Bora Đorđević jednom prilikom u emisiji „Svoj na svome”.

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Profimedia/Ata Images

Najnovije vesti