Nakon smrti Bore Đorđevića legendarni muzičar doživeo moždani udar

Nakon smrti Bore Đorđevića legendarni muzičar doživeo moždani udar

Autor: | 04/09/2024

0

Današnji dan ostaće crnim slovima zabeležen u istoriji rok scene naše zemlje. Legendarni muzičar Bora Đorđević preminuo je u 72. godini života. Međutim, iz Velike Britanije stigla je vest da je Brajan Mej doživeo moždani udar.  

Photo by Chung Sung-Jun/Getty Images

 

Slavni gitarista grupe Queen fanovima se obratio preko video-poruke koju je objavio na Instagramu.

„Nadam se da ste svi dobro. Ovde sam da vam pre svega donesem dobre vesti. Mislim da je dobra vest da mogu da sviram gitaru posle događaja od poslednjih nekoliko dana. Taj mali zdravstveni problem koji sam pomenuo desio se pre nedelju dana. Kako su rekli – bio je to manji moždani udar i odjednom – iz vedra neba – nisam imao nikakvu kontrolu nad rukom. Bilo je zastrašujuće.”

Pročitajte: Brajan Mej: Legendarni gitarista sumnja da boluje od raka

Muzičar je naveo i da je imao fantastičnu negu i pažnju osoblja bolnice Frimil.

„U bolnicu sam stigao u pratnji plavog svetla koje je treperilo – mnogo. Veoma uzbudljivo. Dakle, dobra vest je da sam dobro. Samo radim ono što mi se kaže, što je u suštini – ništa. Kažnjen sam, ne smem da izlazim, ne smem da vozim, nije mi dozvoljeno da uđem u avion, ne bi trebalo da mi srce ubrzano kuca”, otkrio je.

 

 

Brajan Mej rođen je 1947. godine u Londonu. Proslavio se kao gitarsta kultnog benda Queen, koji je osnovao zajedno sa Fredijem Merkjurijem. U anketi radio-stanice Planet Rock, 2005, proglašen je za 17. najboljeg gitarstu svih vremena.

Inače, reč je o jednom od najobrazovanijih ljudi u svetu muzike. Naime, Brajan Mej je doktorirao astrofiziku na Imperijalnom koledžu u Londonu.

Britanska kraljica Elizabeta II dodelila mu je orden Britanskog carstva za usluge muzičkoj industriji i za dobrotvorni rad.

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Antonio Ahel/ATA Images

Najnovije vesti