Stefan Milenković predstavio sina Nikolu: Nasledio je tatin šarm i energiju, ali od violine više voli...

Stefan Milenković predstavio sina Nikolu: Nasledio je tatin šarm i energiju, ali od violine više voli...

Autor: | 11/09/2024

0

Stefan Milenković, naš violinista svetskog renomea, godinama je živeo i radio u Americi, a onda se pre izvesnog vremena vratio u Srbiju. Sa njim je došla i porodica – supruga Gorica i sin Nikola.

Studio Lenka Keleman

 

- Želeli smo da nosi srpsko ime, ali da istovremeno ima internacionalni prizvuk, da se lako izgovara na drugim jezicima. Nekoliko imena je bilo u igri, ali konačnu odluku doneli smo tek kada se rodio – otkrio je svojevremeno Stefan za HELLO! kako je njegov naslednik dobio ime.

Pročitajte: Ni "mama", ni "tata" - Stefan Milenković otkrio koju reč je prvo izgovorio Nikola

Sin je, pojasnio je tada, stigao u „pravo” vreme.

- Pre nisam bio spreman za decu, pa ni zainteresovan. Mislim da je to legitimno. Imati dete je odluka koju svako ima pravo da sprovede onako kako i kada želi i oseća. Što se mene lično tiče, rekao bih da je ovo pravi trenutak. Možda i zbog godina u kojima sam. Ne bi bilo u redu da sam svom detetu odmah postao „đed“, ovako ćemo imati vremena da se sinhronizujemo – kazao je Stefan Milenković, koji je postao roditelj u 43. godini.

Proslavljeni umetnik radi kao profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, ali i dalje nastupa širom sveta. Uz njega su, neretko, supruga i četvorogodišnji sin.

Jakov Simović

 

Ovo leta, Stefan Milenković je imao nekoliko koncerata u Hrvatskoj, pa je iskoristio priliku i za kratki predah na Hvaru. Tom prilikom za gloria.hr dao je intervju u kojem je pričao o profesionalnim planovima, ali je ujedno predstavio i peslatkog dečaka.

- Klinac je mali dinamit i zato smo svi stalno u pokretu, što i jeste najzdravija varijanta. Spavanje i jelo mu više nisu na listi prioriteta. Sad je u fazi skakanja s mola. Naučio je da roni i stalno je u moru. Uz to trči po ceo dan i lovi skakavce. Često ne znamo gde je pa se u kampu najčešće čuje: „Nikolaaaa!” - otkrio je uz smeh Stefan, koji je i sam poznat po velikoj energiji i sklonosti ka ekstremnim sportovima.

 

 

Na pitanje koje mnoge zanima, da li je Nikola nasledio i njegov vanserijski talenat za muziku, uvaženi violinista je priznao da za sada kod njega ne vidi želju da bude muzičar.

Jakov Simović

 

- Kad smo kod kuće, opsesija su mu roboti – dodao je Stefan Milenković koji se već neko vreme bavi triatlonom – koji predstavlja kombinaciju plivanja, trčanja i vožnje bicikla.

 

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Dalibor Danilović

Pročitajte još

Najnovije vesti