Moji roditelji nikada nisu... Đoković u programu RTS-a prvi put progovorio o situaciji u porodici

Moji roditelji nikada nisu... Đoković u programu RTS-a prvi put progovorio o situaciji u porodici

Autor: | 12/09/2024

0

Novak Đoković prvi put o situaciji u porodici

U studio RTS-a stigao je najbolji svih vremena! Osvajač olimpijskog zlata i vlasnik 24 grend slem trofeja – Novak Đoković odgovorio je na brojna pitanja voditelja. 

Iako je sportista koji je osvojio sve, najbolji teniser svih vremena, ne prestaje da obara i postavlja nove rekorde.

RTS

 

Kako se ostvarilo jedno dečačko: „Cilj u tenisu mi je da postanem prvak”? Da li je zlato za Srbiju na Olimpijskim igrama najveći uspeh njegove karijere?

Pitanja su na koje je Nole odgovarao pred voditeljskim timom Draganom Kosjerinom i Aleksandrom Stojanovićem.

Poznato je da se cela porodica Đoković žrtvovala kako bi Novak postao ono što je danas. Nema običaj srpski teniser često da govori o roditeljima, ali je u intervjuu za RTS otkrio važnost njihove podrške:

- U početnim godinama bavljenja tenisom, imao sam primer, pre svega, u svom ocu koji je bio, i dalje je, uporan. Verovao je u mene čak i kada ja nisam. I majka, koja je izdržavala četiri muškarca, pošto imam dva brata, u 40 kvadrata. Bilo je mnogo izazova, jer sam ja izabrao sport koji je izuzetno skup, a svi znamo kakvo je vreme bilo, sankcije.

Pročitajte: Srešćete Jelenu i Novaka na roditeljskom - Tara Đoković kreće u školu, i to ovde

Bilo mi je potrebno da me neko gura napred uvek, bez obzira na to ko je sa druge strane mreže, uz sve uvažavanje protivnika. Ali, da verujem u sebe i da svaka reč, misao ima svoju moć. To je, dakle, iz kuće poteklo - rekao je Đoković, pa nastavio:

- Zatim i Nikola Pilić. On sa tolikim znanjem, riznicom trofeja i radom sa najvećim igračima na svetu. Jelena Genčić od moje sedme godine, Niki Pilić se uključio nešto kasnije, pa sve do danas.

Imao sam sreće da je moja porodica naletela na vrhunske stručnjake koji su umeli da mi prenesu znanje, ali i da mi u pravom trenutku donesu samopouzdanje i samouverenost, čak i kada sam odrastao, bio u pubertetu. Svaka reč koju sam dobio je imala svoju moć - rekao je Novak.

Photo by Sarah Stier/Getty Images

 

 

Zatim se dotakao i samog tenisa i otkrio kakva je klima vladala u porodici kada je Novak počeo da se bavi tenisom.

- U porodici nisam imao tradiciju tenisa, stalno se tražio savet drugih, moji roditelji nisu se nikad bavili tenisom.

Mnogo toga zavisi od sredine u kojoj živite, resursa... Oba moja roditelja bila su izuzetno posvećena meni. To ne znači da jedan roditelj treba da bude uz dete.

Posvećenost znači i biti detetu emocionalna podrška.

I ja sam roditelj, moja situacija je drugačija, ali i mi se nosimo sa izazovima, veoma je važno da roditelj osluškuje dete - objasnio je Nole.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs RTS

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti