Zvezda serije “Lud, zbunjen, normalan” osuđen na godinu dana zatvora: Polno uznemiravao maloletnika

Zvezda serije “Lud, zbunjen, normalan” osuđen na godinu dana zatvora: Polno uznemiravao maloletnika

Autor: | 19/09/2024

0

Moamer Kasumović, zvezda serije "Lud, zbunjen, normalan," osuđen je na godinu dana zatvora zbog krivičnog dela bludničenja nad maloletnikom – javljaju regionalni mediji.

Youtube Screenshot

 

- Na osnovu evidencija Tužilaštva KS informišemo vas da se protiv navedene osobe vodio postupak zbog krivičnog dela bludne radnje, koji je pravosnažno okončan pred Opštinskim sudom u Sarajevu. Oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine - potvrđeno je za Klix.ba. iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Pročitajte: Goran Jevtić - Prvi put u javnosti nakon teških optužbi

Ovu informaciju prvi je objavio "Raport", koji navodi da je nakon predstave beogradskog Narodnog pozorišta "Tiho, tiše", koja je izvedena u sklopu 6. Sarajevo Festa 16. septembra, u Narodnom pozorištu Sarajevo upriličen razgovor o predstavi koja govori o vršnjačkom nasilju.

Tokom debate iz publike je ustao mladić koji je rekao da je bio žrtva pedofilije kada je imao 14 godina, a da je počinilac poznati glumac. Zatim je otkrio da je u pitanju Moamer Kasumović.

Publici je ovaj glumac najpoznatiji po ulozi Damira Fazlinovića, Izetovog unuka u seriji “Lud, zbunjen, normalan”, koja je osvojila region.

Z.Milutinović/ata images

 

Kasumović je rodom iz Crne Gore, iz Bijelog Polja, ali se 1996. godine preselio u Sarajevo, gde je završio gimnaziju, a zatim i Akademiju scenskih umetnosti.

Z.Milutinović/ata images

 

“Lud, zbunjen, normalan”, bosansko-hercegovačka humoristička serija koja se prikazivala od 2007. do 2021. godine i danas je jedna od najpopularnijih u regionu. Obeležili su je brojni duhoviti dijalozi, koji se rado citiraju. Mnogi smatraju da ova serija najveću popularnost duguje neponovljivom Mustafi Nadareviću

 

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Youtube Screenshot

Najnovije vesti