Čuveni doktor otvoreno priznao: Kad se razboliš, svi te ostave,  i to sam doživeo

Čuveni doktor otvoreno priznao: Kad se razboliš, svi te ostave, i to sam doživeo

Autor: | 19/09/2024

0

Branimir Nestorović je lekar, penzionisani profesor Medicinskog fakulteta, odnedavno i političar.

Ata Images

 

Radni vek proveo je kao načelnik Službe pulmologije i alergologije Univerzitetske dečje klinike “Tiršova”, a pažnju javnosti privukao je tokom pandemije korona virusa. Javnost ga je zavolela kao čoveka koji na život gleda s optimizmom, verujući da najbolje tek dolazi.

Pročitajte: Lekar, a živi baš ovde! Dom doktora Nestorovića nije na Dedinju, potpuno neočekivano

Branimir Nestorović ove godine puni 70 godina, a bogato životno i profesionalno iskustvo pretočio je u nekoliko knjiga. Mada ima najviša medicinska zvanja, ne beži ni od lečenja prirodnim putem, pa u svojim javnim istupima često podeli i savete kako na najbolji način iskoristiti lekovito bilje.

Doktor Nestorović veruje i da je smeh lekovit.

- Ne volim ljude koji se ne smeju. Ne družim se sa ljudima koji se ne smeju. Mislim da čoveku koji nema osmeh i nema smisao za humor fali neka unutrašnja dimenzija koja je neophodna za život - kazao je u jednom intervjuu.

Ata Images

 

Njegova poruka je kratka i jasna, a ništa ne košta da o njoj makar razmislimo.

- Život moramo shvatiti i humoristički. Nije sve tako ozbiljno, niti sebe treba da shvatamo na taj načini. Suštinski, svi smo mi beznačajni. To najbolje shvatiš kad se razboliš. Nažalost, imao sam priliku i to da doživim. Kad se razboliš, svi te ostave.

Ostanu ti žena i deca, eventualno par prijatelja. Onda vidiš koliko je sve beznačajno. Šta ti vredi što imaš džip od sto hiljada evra ako ne možeš da mrdneš iz kreveta, ne možeš da ga voziš. Imaš neku garderobu, imaš najnoviji mobilni telefon. I?

Pročitajte: Misteriozna supruga Branimira Nestorovića - Tri decenije su u braku, njihov odnos remeti ogroman problem

Branimir Nestorović ističe da bi trebalo da se trudimo da razvijamo osnovne ljudske vrednosti, a one su uvek iste – ljubav, prijateljstvo, drugarstvo, empatija.

- Čovek koji želi da očuva duševno zdravlje mora da ima kontakt sa bliskim ljudima. To je primarno. Nema tu neke velike filozofije - zaključio je.

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Ata Images

Najnovije vesti