Čestitamo! Aleksandar Berček u 75. godini poručio: Ovome se nisam nadao

Čestitamo! Aleksandar Berček u 75. godini poručio: Ovome se nisam nadao

Autor: | 19/09/2024

0

Aleksandar Berček jedan je od najboljih glumaca svih vremena na ovim prostorima. O tome svedoče uloge koje je odigrao, ali i brojna umetnička priznanja.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Cenjeni glumac rođen je u Vrdniku 1950. godine. Diplomirao je na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju, a tokom pet decenija karijere ostvario je brojne antologijske uloge.

Pročitajte: Da li je moguće? Penzija Aleksandra Berčeka je ovolika

O privatnom životu Aleksandar Berček retko je govorio u javnosti. Ipak, nije tajna da iz dva braka ima dvoje dece. Iz prvog braka sa Svetlanom ima sina Nikolu i ćerku Milicu, a iz drugog sa Anom ćerku Minu i sina Miloša.

Proslavljenom glumcu danas je, u prisustvu ministra kulture Nikole Selakovića, na manifestaciji koja najavljuje Nacionalni festival filma i televizije, uručena nagrada za životno delo.

Antonio Ahel/ATAImages

 

- Uplašio sam se kad ste rekli da je ovo nulta nagrada. Ne bih voleo da sam nulti, ali da sam prvi, to mi se sviđa. Nije loše biti prvi, makar i u 75. godini. Hvala vam, nisam se nadao ovoj nagradi. Jesu mi prijatelji na festivalu, ali se nadam da me se nisu zbog toga setili - rekao je Aleksandar Berček u obraćanju javnosti.

- Šta ima da se kaže, gotovo je, zatvorio sam preduzeće, ne radim više. Šta je bilo – bilo je, ljudi se još sećaju lepih poslova - istakao je, između ostalog, slavni glumac.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Istovremeno, ukazao je na značaj kulturnih manifestacija koje treba razvijati i u unutrašnjosti zemlje.

- Nema ništa bez nekadašnjih sekcija po školama, dramskih, likovnih, literarnih... Sve odatle počinje, bez folklora nema ništa. Ako se on razvija po selima, ne treba vam Beograd. Dovoljna je sala, narod će sam da dolazi i jedva će to čekati - poručio je Berček nakon primanja nagrade.

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Antonio Ahel/ATAImages

Najnovije vesti