Upoznali su se kao brucoši na Pravnom fakultetu: Bora je postao rok zvezda, a ona priznata glumica

Upoznali su se kao brucoši na Pravnom fakultetu: Bora je postao rok zvezda, a ona priznata glumica

Autor: | 19/09/2024

0

Legendarni roker, frontmen grupe “Riblja čorba”, Bora Đorđević preminuo je u 71. godini. Sahranjen je u rodnom Čačku, u prisustvu porodice, brojnih prijatelja i poštovalaca.

Ata Images

 

Od slavnog muzičara danima su se javno opraštali oni koji su ga godinama poznavali i u čijim životima je ostavio neizbrisiv trag.

Pročitajte: Rambo Amadeus uputio poslednje reči Bori - To smo do danas znali samo ti i ja, kada su ga hapsili, ti si bio taj...

Istovremeno, otkrivali su i neke malo poznate detalje iz njegove biografije, o kojima često i zbog skromnosti nije želeo da govori.

Za većinu ljudi Bora Đorđević će zauvek ostati pesnik, autor nekih od najlepših pesama naše muzičke scene. Međutim, malo je poznato da je na samom početku akademskog puta krenuo u potpuno drugom smeru.

Naime, Bora je završio Petu beogradsku gimnaziju, a zatim je upisao Pravni fakultet. Ipak, nakon dve godine studiranja shvatio je da to nije profesija za njega. Nisu ga primili na glumu, a kasnije je upisao pozorišnu organizaciju na Fakultetu dramskih umetnosti, gde je apsolvirao.

Pravni fakultet prvo je upisala i njegova vršnjakinja, glumica Danica Maksimović. Njeni roditelji nisu znali da je istovremeno primljena i na Fakultet dramskih umetnosti.

Nebojša Babić

 

 

- Krila sam da sam upisala Akademiju. Išla sam paralelno na Pravni fakultet i ocu donosila indeks na uvid. Jednog dana vide me na ekranu i kažu: “Je l' ovo naša Danica? Ma nije, ma jeste." To je bilo moje prvo pojavljivanje - ispričala je jednom prilikom dramska umetnica.

Gostujući u emisiji “Kec na 11”, Danica Maksimović prisetila se studentskih dana, ali i Bore Đorđevića.

- Bora i ja smo se prvi put sreli na Pravnom fakultetu, bili smo brucoši. Bora je bio lep kao anđeo, zvali smo ga “lepi dečko sa gitarom”. Sedne u Tašmajdanski park i krene da svira, čak i neke svoje pesme koje je komponovao. Oko njega bi se okupile devojke, i sve su bile zaljubljene.

Pročitajte: Godine su samo broj, a to je dokazala i Danica Maksimović (video)

Iako ih je kasnije život odveo na različite strane, Danica Maksimović i Bora Đorđević radovali su se svakom novom susretu.

- Svaki put kad bismo se sreli to je bilo slavlje i druženje. Lepota jedna. I uvek je imao neku novu pesmu, rimu, aforizam...

- Verujte mi da se odmah vidi kad čovek ima “nešto”, taj neki dar. To se odmah prepozna. Bora se, prosto, izdvajao iz društva - naglasila je Danica Maksimović.

 

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Antonio Ahel/ATA Images

Najnovije vesti