Najpoznatiji stric u Srbiji danas u svim vestima: Goran Đoković izabran, Novak prvi čestitao

Najpoznatiji stric u Srbiji danas u svim vestima: Goran Đoković izabran, Novak prvi čestitao

Autor: | 20/09/2024

0

Goran Đoković, stric Novaka Đokovića, novi je predsedik Teniskog saveza Srbije i Upravnog odbora Teniskog saveza Srbije – saopšteno je danas u Beogradu.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Zahvaljujući na izboru, gospodin Đoković je izdvojio nekoliko prioritetnih zadataka kojima će se prvo posvetiti, a na samom početku obraćanja poručio je:

- Moje iskustvo u tenisu je najviše kroz Novaka, ali sam i sedam godina bio direktor Srbija opena i Sofija opena. Cilj mi je da popravim ono što smo počeli da radimo.

Pročitajte: Moji roditelji nikada nisu... Đoković u programu RTS-a prvi put progovorio o situaciji u porodici

Novak Đoković nikada nije krio da je do vrha došao zahvaljujući talentu i velikom radu, ali i bezuslovnoj podršci porodice. Roditelji i dva mlađa brata od početka su ga bodrili na teniskom putu.

Danas su uz Novaka i supruga Jelena, ćerka Tara i sin Stefan.

Profimedia

 

Đokovići su brojna familija, koja neguje tradicionalne vrednosti, i uvek su jedni uz druge. Iako je svih ovih godina uz brata Srđana i njegovu decu, o Goranu Đokoviću, najpoznatijem stricu u Srbiji, ne zna se mnogo.

U zvaničnim podacima navodi se da je bio na funkciji potpredsednika Teniskog saveza Srbije, kao i da ga je 2017. godine Vlada Srbije imenovala za počasnog konzula naše zemlje u Monaku.

Milan Maričić ATA images

 

Osim činjenice da je u srećnom braku, kao i da je otac blizanaca koji su rođeni u inostranstvu, o njegovom porodičnom životu ne zna se ništa više.

Zanimljiv je podatak da su brat i sestra od strica Novaka Đokovića isto godište kao i njegov sin Stefan. Sve troje mališana rođeno je 2017. godine, u razmaku od nekoliko meseci.

A.K./ATAImages

 

Goran Đoković, i pored brojnih obaveza, redovno prati bratanca na svim važnim turnirima.

S vremena na vreme na tribinama mu se pridruže i deca, zbog kojih redovno osvanu naslovi “Ko su ovi preslatki mališani?"

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Milan Maričić ATA images