Ova cifra, ma da li je moguće? Evo kolika je penzija Radoša Bajića posle 45 godina rada

Ova cifra, ma da li je moguće? Evo kolika je penzija Radoša Bajića posle 45 godina rada

Autor: | 25/09/2024

0

Radoš Bajić juče je proslavio 71. rođendan u krugu najmilijih a trenutke zabeležene tokom divnog dana podelio je sa pratiocima na društvenim mrežama.

Proslavljeni srpski glumac, scenarista i reditelj u svojoj bogatoj karijeri ostvario je zapažen uspeh i sada uživa u penzionerskim danima te nas je zaintrigiralo kolika je penzija Radoša Bajića?

Antonio Ahel/ATAImages

 

Prethodne godine na promociji svoje monografije „Moj život – moja priča“, proslavljeni srpski glumac govorio je o 45 godina izuzetno uspešnog umetničkog rada i stvaranja.

Tom prilikom, on je govorio i o svojim penzionerskim danima i otkrio koliko iznosi njegova penzija.

„Moja penzija je 42.000 dinara“, ispričao je Bajić, što je tada šokiralo sve prisutne, budući da je za sve godine rada dobio tako mali iznos.

Nedugo nakon toga, Bajić je postao jedan od nosioca Nacionalne penzije, kao autor koji je ostavio trag u kulturnom životu Srbije.

Pročitajte: Moja Milena je spala na ispod 50 kg, hemioterapija u toku, deca mala, Radoš Bajić otvorio dušu o velikoj borbi

Sabirajući njegovu penziju i onu koju je dobio od države glumac na svoj račun nakon toga dobija 106.730 dinara.

Među dobitnicima je tad bio i glumac Slavko Štimac, a priznanje za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi dodeljuje se u vidu doživotnog mesečnog novčanog primanja.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Za sav doprinos kulturi koji je dao kako Radoš tako i sve njegove kolege, bilo koji iznos koji primaju bi bio mali, ali svakako je bolje sada kada se na njegovom bankovnom izveštaju vide dve uplate.

Šta vi kažete, da li je penzija Radoša Bajića dovoljna za jedan normalan život?

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić Antonio Ahel/ATAImages

Pročitajte još

Najnovije vesti