Zavoleli smo je kao Žaklinu iz “Porodičnog blaga”: Evo kako danas izgleda žena Tike Špica, glumica se baš promenila

Zavoleli smo je kao Žaklinu iz “Porodičnog blaga”: Evo kako danas izgleda žena Tike Špica, glumica se baš promenila

Autor: | 25/09/2024

0

Iako je prošlo dve i po decenije otkako je prikazana prva epizoda serije Siniše Pavića „Porodično blago”, brojne replike se i danas pominju. Gledaoci se rado sećaju glavnih aktera, među kojima se izdvajala autentična porodica Stojković, rodom iz sela Stajkovca.

Suprugu Tike Špica, kog je glumio Predrag Smiljković, dočarala je Biljana Nikolić. Uloga Žakline Žake Stojković donela joj je veliku popularnost, a po njoj je i danas mnogi pominju.

youtube printscreen

 

Kasnije je dobila još neke manje televizijske angažmane, ali nije se žalila. Uživala je, kao što to već godinama čini, igrajući na pozorišnim daskama.

Pročitajte: Tajna Porodičnog blaga - Tika Špic se zaljubio na snimanju, sa ovom glumicom je godinama bio u vezi FOTO

- Uloga u seriji „Porodično blago” bila je moj prvi profesionalni angažman po završetku studija glume. Ono čega se, između ostalog, sećam jeste panika i strah da ne izneverim, da opravdam očekivanja, da ne razočaram. To mi je bilo najvažnije, jer nije bilo lako deliti kadar sa takvim glumačkim veličinama – prisetila se nedavno Biljana Nikolić, u razgovoru za portal TV Prva.

Skromno je poručila da nije ona stekla popularnost, već lik koji je igrala.

- Ja sam samo postala prepoznatljiva po liku koji se „primio” u narodu, ali je to zasluga dobro napisanog scenarija, a ne moja. Sigurna sam da bi isti efekat bio da je igrala i neka druga koleginica.

youtube printscreen

 

Biljana je u svet glume ušla devedesetih, kao gimnazijalka, igrajući u amaterskom pozorištu. Nakon diplomiranja, zaposlila se u Kruševačkom pozorištu.

- Imala sam mnogo sreće, brzo i lako sam ušla u teatar, dobila lep repertoar i priliku da sa božanstvenim glumcima i priznatim rediteljima radim velike i značajne komade. Da imam samo lepa iskustva, svedoči i činjenica da sam u tom pozorištu i danas.

Biljana Nikolić poslednjih meseci ponovo je prisutna pred televizijskom publikom. U domaćoj sapunici „Igra sudbine” dobila je ulogu Leposave.

- To je posesivna majka koja u nedostatku svog, živi život svoje ćerke, preko koje opet opsesivno kontroliše i život svog bivšeg muža – reči su kojima je opisala lik koji igra.

youtube printscreen

 

Simpatična glumica u međuvremenu se približila pedesetom rođendanu, likom se promenila, pa u elegantnoj dami gledaoci nisu odmah prepoznali Žaklinu Stojković.

Na pitanje kako provodi slobodno vreme, Biljana Nikolić je odgovorila:

- Nemam mnogo slobodnog vremena jer sam konačno krenula na davno željene postdiplomske studije u Novom Sadu. Živim u Nišu, radim u Kruševcu, školujem se u Novom Sadu, u Beogradu povremeno snimam i stalno sam na tim relacijama.

youtube printscreen

 

Šarmantna glumica ostvarena je i na privatnom planu, udata je i ima dva sina, a kako priznaje, najviše uživa kada je kod kuće sa porodicom.

 

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović youtube printscreen

Slične Vesti