Aca Stanković otvoreno o tabu temi: Depresija je kada tri meseca čekaš da ti petnaest minuta bude bolje

Aca Stanković otvoreno o tabu temi: Depresija je kada tri meseca čekaš da ti petnaest minuta bude bolje

Autor: | 26/09/2024

0

Hrvatski novinar Aleksandar Stanković široj javnosti je poznat po kultnoj emisiji „Nedeljom u 2”, u kojoj je ugostio najznačajnije ličnosti regiona, iz svih sfera javnog života.

A.K. ATA Images

 

Čuven po svom britkom jeziku i direktnim pitanjima, zbog kojeg su sagovornici uvek dolazili sa dozom straha, Aleksandar je mnoge iznenadio kada je progovorio o zdravstvenim problemima koji su ga u stopu pratili.

Pročitajte: Marko se borio sa teškom depresijom, Đorđe krio probleme! Dijana - Zapanjena sam, tek sada za to saznajem

Dok je pokušavao da nađe rešenje, pa i spas, trudio se da niko ne primeti kakvu muku ima.

Aleksandar Stanković prošle godine pred javnost je izašao sa knjigom „Iz svoje kože: Život s depresijom”, koju je u Beogradu predstavio na Svetski dan mentalnog zdravlja.

A.K. ATA Images

 

- Depresija je kada tri meseca čekaš da ti petnaest minuta bude bolje. To nije tuga zbog nesrećne ljubavi, ni loše raspoloženje zbog neke gluposti. Depresija je potreba da izađeš iz svoje kože – navodi ugledni novinar, koji je bez zadrške progovorio o teškom periodu kroz koji je prošao.

Pročitajte: Sećate li se Vukašina iz Operacije trijumf? Bio je na korak do slave, a zbog depresije je pokušao sebi da oduzme život

Njegovu iskrenu i dobru nameru da progovori o jednoj tabu temi toliko prisutnoj u savremenom društvu i pomogne onima koji su u sličnoj situaciji da shvate da nisu sami, čitaoci su prepoznali i nagradili poverenjem.

Promo Laguna

 

Prepoznala je i stručna javnost, koja mu je dodelila nagradu Doma kulture „Studentski grad” za najbolju knjigu nefikcijske književnosti u 2023. godini, koja će mu ove jeseni biti dodeljena u Beogradu.

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Milos Tesic/ ATAImages

Pročitajte još

Najnovije vesti