Marinko Rokvić preminuo je pre tri godine, a njegov odlazak pratilo je nešto nesvakidašnje

Marinko Rokvić preminuo je pre tri godine, a njegov odlazak pratilo je nešto nesvakidašnje

Autor: | 29/09/2024

0

Marinko Rokvić, jedan od naših najcenjenijih folk pevača, preminuo je pre tri godine, 6. novembra. Njegova porodica, supruga Slavica, sinovi Marko i Nikola Rokvić, s ljubavlju čuvaju sećanje na njega.

Instagram

 

Sinovi Marinka Rokvića nastavili su njegov muzički put, pa neretko na javnim manifestacijama zapevaju neki od hitova koji su proslavili njihovog oca.

Pročitajte: Tuga ne popušta - Nikola Rokvić podelio dirljivu sliku oca Marinka sa unukom Simeonom, obojica rođeni na crveno slovo FOTO

Osim toga, na društvenim mrežama često podele podele fotografije iz porodičnog albuma, koje bude sećanje na dane sreće i zajednički provedene trenutke.

O životu Marinka Rokvića mnogo toga je do sada ispričano. Ipak, njegov sin Nikola Rokvić, gostujući u emisiji “Dok anđeli spavaju”, prisetio se neobičnog događaja koji je usledio u danima nakon smrti oca, koji je preminuo od raka pankreasa.

Mirko Tabašević

 

- Kada je otišao, rekao sam majci da će sada njegova duša biti laka kao ptica. Nedugo nakon toga, u našem dvorištu kreće cvrktu ptica. To je trajalo dan i noć. Nesvakidašnje za taj period godine, 6. novembar.

U razgovoru sa Marinom Rajević Savić, Nikola je istakao da se jedna ptica naročito glasno čula.

- Jedna ptica je najviše pevala. Pokazivala mi je razne melodijske smerove, kao da mi se dokazivala u pevanju.

- Shvatio sam da nam je u dvorište došla sojka ptica, koja se retko može čuti u gradu – ispričao je Nikola Rokvić, pa objavio snimak cvrkuta zabaležen na Mitrovdan, 8. novembra 2021. godine.

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Mirko Tabašević

Pročitajte još

Najnovije vesti