49 godina rada i ova penzija? Mnogima se neće svideti cifra koju Zoran Cvijanović prima mesečno

49 godina rada i ova penzija? Mnogima se neće svideti cifra koju Zoran Cvijanović prima mesečno

Autor: | 01/10/2024

0

Kada je reč o glumcima, nemamo utisak kao da oni ikada imaju penzionerske dane jer uglavnom većina njih snima dokle god se za to osećaju sposobnima.

Zato nas je cifra, odnosno penzija Zorana Cvijanovića poprilično negativno iznenadila.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Istaknuti srpski glumac otišao je ove godine u penziju u 66. godini života. Naime, Zoran je 25. januara, odigrao poslednju pozorišnu predstavu "Pigmalion" u stalnom radnom odnosu i otišao u zasluženu penziju.

Naime, Zoran je 25. januara, odigrao poslednju pozorišnu predstavu "Pigmalion" u stalnom radnom odnosu i otišao u zasluženu penziju.

Od kako se penzionisao, Cvijanoviću svakog meseca na račun leže do 70.000 dinara, prenose domaći mediji.

Glumci, kao i ostali zaposleni u državnom sektoru, od Nove godine su dobili povišice plata, tako da za prvake pozorišta iznose oko 100.000 dinara.

Pročitajte: Zoran Cvijanović postao deda! Ćerka Milena rodila devojčicu, beba dobila ime po baki

Penzije se, kako prenose domaći mediji, za dramske umetnike kreću od 50.000 do 70.000 dinara. Na njihovu visinu utiče i to da li su bili u pozorištu ili su radili kao slobodni umetnici.

Penzija Zorana Cvijanovića, po mišljenju mnogih je posle skoro pet decenija rada najblaže rečeno, premala za sav doprinos kulturi koji je on učinio.

Podsetimo, ćerka glumca Zorana Cvijanovića, Milena, porodila se nedavno i na svet donela devojčicu.

Instagram

 

Ona već godinama živi u Los Anđelesu, gde se i porodila. Milena je, inače, završila prestižni "Berkli", a potom se, 2019. godine, udala za Patrika Kraulija, zgodnog fitnes instruktora.

Iako zvanično nije poznato kako se devojčica zove, jedna od Mileninih prijateljica na Instagramu je tokom "baby shower" žurke napisala: “Tako sam srećna zbog tebe i Lane”.

Moguće je da je dobila ime po baki, Mileninoj majci Lani.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić Marija Mladjen / ATAImages

Najnovije vesti