Dušan Kovačević bez trunke dileme jasno stavio do znanja: Hvala, ali mene to ne zanima!

Dušan Kovačević bez trunke dileme jasno stavio do znanja: Hvala, ali mene to ne zanima!

Autor: | 02/10/2024

1

Dušan Kovačević, složiće se mnogi, jedan je od najvećih živih srpskih pisaca. Tome u prilog govore i književne nagrade koje je dobio, pa i činjenica da se brojne rečenice koje je napisao citiraju u svakodnevnom životu.

M.M./ATAImages

 

Po delima cenjenog akademika urađene su brojne pozorišne predstave i snimljeni antologijski filmovi, kao što su: „Maratonci trče počasni krug”, „Podzemlje”, „Balkanski špijun”... Naravno, tu je i kultna predstava „Radovan Treći”, ali i brojni drugi naslovi. 

Pročitajte: Velika ljubav: Dušan i Nada Kovačević upoznali su se kao tinejdžeri i celog života ostali zajedno

Otac pevačice Lene Kovačević retko daje intervjue, pa se svako njegovo javno oglašavanje isprati s posebnim uvažavanjem, a mudre poruke zapamte.

Činjenica da nije previše prisutan u medijskom prostoru dobrim delom je njegova odluka, ali treba imati u vidu i to da do njega nije lako doći.

Istini za volju, Dušan Kovačević vodi sasvim običan život: stanuje u Beogradu, druži se sa prijateljima, šeta unuke. Ali, mobilni telefon mu ne remeti dnevni ritam.

Ata Images

 

Gospodin Kovačević nikada nije imao tu spravu, i po tome se razlikuje od većeg dela planete. Mnogi ne bi mogli da funkcionišu bez mobilnog, ali on i ne pomišlja da ga nabavi.

- Ja sam rodonačelnik toga da može da se živi bez mobilnog telefona. Nemam nameru da virtuelni svet u kojem živim već 40 godina, a tu mislim na pisanje, zamenim drugim virtuelnim svetom – rekao je dramski pisac, dodajući da veruje da bi, kada bi ga imao, mobilni telefon stalno gubio.

Marina Lopičić za Gloriju

 

- Za mene mobilni ne može biti zamena za ljudski razgovor. Imao bih problem da me neko zove konstantno, bez prestanka. Pa, još da stalno gledam u telefon. Neka hvala. Meni nije potreban - zaključio je srpski akademik, koga ne zanima ni kompjuter.

- Tekstove decenijama kucam na pisaćoj mašini. Živim u prošlom veku i nemam društvene mreže, mejl adresu, modernu tehnologiju. Bez svega toga mi, za sada, dobro ide. Čak mi ni ćerka ne prigovara zbog staromodnog imidža.

Komentari (1)

Loading
Dusica 11:48 02.10.2024
Odgovori

Zaista mu zavidim i divim mu se. Volela bih da mogu i ja tako da živim.

Eva Čubrović M.M./ATAImages

Najnovije vesti