Šok! Maradona će biti ekshumiran, ćerke su tako odlučile

Šok! Maradona će biti ekshumiran, ćerke su tako odlučile

Autor: | 03/10/2024

0

Šokantntna vest stiže iz Argentine. Dijego Armando Maradona više neće počivati na groblju "Jardin Bella Vista" u glavnom gradu Argentine, gde je sahranjen 2020.

Photo by Chris McGrath/Getty Images

 

Skoro četiri godine nakon smrti legendarnog fudbalera, sud je dao posebnu dozvolu da njegovo telo bude ekshumirano, a posmrtni ostaci biće prebačeni u novo javno spomen-obeležje.

Pročitajte: Društvene mreže gore, tek sada će svet ustati na noge - Stigli nalazi Maradonine obdukcije

Dijego Armando Maradona preminuo je od posledica srčanog udara, sahranjen je na groblju u Buenos Ajresu, a njegova deca su od 2021. godine radila na tome da se izgradi mauzolej njemu u čast.

Vest koja je brzinom svetlosti obišla zemaljsku kuglu i zaprepastila fanove jednog od najboljih fudbalera svih vremena prokomentarisale su Dalma i Đanina Maradona.

- Uvek smo znali da je njegovo mesto tamo gde je narod, ali smo shvatili i da je bezbednost prioritet. Želimo da ljudi koji ga vole mogu da dođu i da pokažu tu ljubav, ostavljajući mu cveće – rekle su Maradonine ćerke.

One su do sada, u ime porodice, u nekoliko navrata pokušavale da telo svog oca izmeste u mauzolej, ali su nailazile na pravne poteškoće. Posle nekoliko odbijanja, lokalni sud je stao na njihovu stranu.

 

 

U obrazloženju odluke ističe se da su razlozi za premeštanje Maradoninog kovčega „humanitarni i emocionalni”, a navedeno je i to da će članovi porodice odlučiti kada će ova procedura biti izvedena.

Mauzolej izgrađen u Maradoninu čast biće nazvan „M20 Memorijal”.

 

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Photo by Chris McGrath/Getty Images

Pročitajte još

Najnovije vesti