Ne jednu nego dve fakultetske diplome ima Sanja Marinković! Nijedna nema veze sa novinarstvom

Ne jednu nego dve fakultetske diplome ima Sanja Marinković! Nijedna nema veze sa novinarstvom

Autor: | 03/10/2024

0

Kada se njeno ime spomene, svima je prva pomisao autorska emisija koju uređuje i vodi više od dve decenije, a da li ste znali koje je obrazovanje Sanje Marinković?

Novinarka je svojevremeno ispričala kako je od malih nogu znala da hoće da se bavi novinarstvom, ali ju je život vodio u različitim smerovima.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Voditeljka je posle gimnazije prvo upisala i završila menadžment, a diplomu je stekla na Višoj poslovnoj.

Međutim, tu se nije zaustavila, pa je odlučila da studira finansijski menadžment, a studije je svojevremeno privela kraju, te ima i diplomu Univerziteta Megatrend.

Jedan period života provela je u prestonici Velike Britanije, gde je stekla veliko životno iskustvo, a pamtiće to vreme po iscrpljujućem radu i štednji.

- Radila sam i u pekari, i u prodavnici... Radila sam i po 10-12 sati, nema sedenja, nosila sam stalno jedne patike i bila sam jako štedljiva. I kako bih uštedela, kupovala sam samo jedan pomfrit.

Pročitajte: Sanja Marinković nakon dve decenije rada na Pinku dobila novu funkciju, i to koju

Znam da sam čuvala baš te patike koje su se bukvalno razvalile i donela sam ih mami i tati i pokazala šta umem - otkrila je Marinkovićeva jednom prilikom u emisiji „Premijera: Vikend specijal”.

Iako je obrazovanje Sanje Marinković visoko, te ima čak dve fakultetske diplome, ona je pet godina radila kao honorarac na Radio-televiziji Srbije sa željom da stekne što više novinarskog iskustva i znanja, zbog kojeg je i dan-danas jedno od omiljenih televizijskih lica.

- Kazne me, oduzimali su mi od honorara kad napravim grešku, nikad neću zaboraviti koliko sam se tresla, zabrane mi da snimam. To sve gradi samopouzdanje - zaključila je Sanja svojevremeno.

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić M.M./ATAImages

Pročitajte još

Najnovije vesti