Lazar Ristovski završio tu školu?! Nemoguće?! Nema veze sa glumom

Lazar Ristovski završio tu školu?! Nemoguće?! Nema veze sa glumom

Autor: | 04/10/2024

0

Lazar Ristovski je, kako navodi Vikipedia, srpski pozorišni, filmski i televizijski glumac, scenarista, režiser i producent.

Mateja Stanisavljević/ ATA Images

 

U dosadašnjoj karijeri ostvario je na desetine uloga i dobio brojne prestižne glumačke nagrade: “Raša Plaović”, “Pavle Vuisić”, “Zlatni ćuran”, “Zlatna mimoza”, “Car Konstantin”...

Pročitajte: Svi pričaju o sukobu Lazara Ristovskog i Radoša Bajića - Bogdan Diklić prestao je da se druži sa njima još pre četiri decenije

Lazar Ristovski je rođen 1952. godine u Ravnom selu kod Vrbasa, a rodno mesto nije zaboravio ni kada se proslavio. Šta više, vratio se i napravio filmski festival koji se održava svakog leta.

Njegov otac je poreklom Makedonac, a majka Crnogorka. Odrastao je u skromnoj, radničkoj porodici, pa ne može reći da je imao lagodno detinjstvo. Šta više, tokom srednje škole živeo je u internatu, a kada je stigao u Beograd dešavalo se i da spava na klupi u parku.

Ipak, nije odustajao od želje da se školuje, a knjige i filmovi bili su mu verni saputnici.

Opšte je poznato da je Lazar Ristovski završio Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, a sa njim su na klasi bili Radoš Bajić, Bogdan Diklić, Snežana Savić...

Ipak, malo je poznato da je, kada je došao na studije, Ristovski prvo otišao na DIF.. Položio je atletiku i plivanje, a kako se u međuvremenu prijavio i na FDU, gde je primljen, sport je ostao u drugom planu.

Pročitajte: Brata Lazara Ristovskog nikada nismo videli u javnosti - Zajedno su se našli u kadru čuvenog filma

No, pre nego što je stekao fakultetsku diplomu i počeo da se bavi glumom, Lazar Ristovski se obrazovao u potpuno drugom pravcu. Naime, priznati glumac završio je i Učiteljsku školu u Somboru, pa je malo nedostajalo da radni vek provede podučavajući najmlađe.

Kako izgleda raditi kao učitelj donekle je spoznao i zahvaljujući kultnom filmu reditelja Gorana Markovića “Tito i ja”, u kojem je odigrao neponovoljivog učitelja Raju.

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Antonio Ahel/ATAImages

Pročitajte još

Najnovije vesti