Nadal završio karijeru! U oproštajnoj poruci pomenuo Novaka, odmah stigla reakcija Đokovića

Nadal završio karijeru! U oproštajnoj poruci pomenuo Novaka, odmah stigla reakcija Đokovića

Autor: | 10/10/2024

0

Rafael Nadal završio je karijeru, objavila je "Marka".

Nadal se na poseban način zahvalio svima i otkrio da na kraju sezone odlazi u penziju.

- Pozdrav svima. Ovde sam kako bih vas obavestio da završavam profesionalnu karijeru. Realnost je da su iza mene neke teške godine, posebno poslednje dve.


Mislim da nisam mogao da igram bez limitacija. Ovo je naravno teška odluka, za koju mi je bilo potrebno određeno vreme da je donesem.

Julian Finney/Getty Images

 

Ali, u životu sve ima početak i kraj i mislim da je ovo pravo vreme da završim karijeru koja je bila dugačka i mnogo uspešnija nego što sam ikada mogao da zamislim.

Veoma sam uzbuđen što će mi poslednji turnir biti finale Dejvis kupa gde ću predstavljati svoju zemlju. Mislim da sam obrnuo ceo krug, jer mi je jedan od prvih uspeha u karijeri bilo igranje u finalu Dejvis kupa u Sevilji 2004. godine.

Osećam se veoma, veoma srećnim zbog svih stvari koje sam doživeo. Želim da se zahvalim celoj teniskoj industriji. Svima koji su deo ovog sporta, svim svojim kolegama, posebno mojim najvećim rivalima. Proveo sam mnogo sati sa njima i proživeo mnogo trenutaka koje ću pamtiti ceo život - rekao je Španac.

Pročitajte: Đoković i Nadal igraju epski meč, evo šta Španac zaista misli o srpskom asu - Teško je biti prijatelj s nekim ko...

Dugo se provlačilo pitanje koliko će još Nadal moći da igra, ali... Već neko vreme je jasno da Španac više nije isti igrač kao što je pre bio i da su povrede ostavila veliki trag.

Španac je rešio da na kraju sezone prestane aktivno da igra, a ostaje da se vidi da li je njegova budućnost vezana za tenis.

Odmah nakon Nadalove objave, javili su se njegovi fanovi, prijatelji, kolege, sponzori, koji su mu uputili emotivne poruke.

Čeka se i poruka Novaka Đokovića sa velikim nestrpljenjem čitavog sveta, jer su njih dvojica imali najveće rivalstvo ikada u tenisu - odigrali su ukupno 60 mečeva i Novak vodi sa 31:29, a poslednji ples je ipak bio na Olimpijskim igrama u Parizu, gde ga je Đoković savladao sa 6:1, 6:4.

Đoković se još nije oglasio, ali je imao i prvu reakciju, jer se može videti da je "lajkovao" Nadalovu objavu na Instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

Komentari (0)

Loading
Jelena Mladenović Cameron Spencer getty images/Phil walter getty images