Željko Joksimović: Ne želim da iznosim razloge zbog kojih smo se rastali

Željko Joksimović: Ne želim da iznosim razloge zbog kojih smo se rastali

Autor: | 15/10/2024

0

Jovana i Željko Joksimović godinama važe za jedan od naskladnijih parova na estradi.

Svoju priču započeli su 2008. godine kada su zajedno vodili Pesmu Evrovizije.

Boško Karanović

 

Jednom prilikom otkrili su za HELLO! koliko im u gustom poslovnom rasporedu ostaje vremena za romantiku, kako tumače pojam ljubomore i kada su shvatili da su savršen tim.

Oni koji imaju priliku da s parom Joksimović provode vreme kažu da se to što oboje govore oseća u njihovoj komunikaciji – svakog dana, u svakoj situaciji.

Pročitajte: Željko Joksimović posle toliko godina braka priznao: Sramota me je, ali Jovana...

Lepa voditeljka ističe da je poenta u tome što su odavno naučili da se ne plaše sreće, već da je prihvataju i žive. Potom je dodala:

– U svakom životu, pa i u našem, ima i nesrećnih događaja, ali svi, pa i mi, posle njih nastavljamo dalje. Tako doživljavamo i sreću, kao nešto što nam se dogodilo, hvala bogu, i sa čim treba da nastavimo dalje.

Jovana, nedavno ste rekli: “Jesmo pod velikim pritiskom, i zbog kovida, i novih poslova, i filma koji je Željko producirao, ali to je bio naš izbor, znali smo šta nas čeka.

Na neki način, sve to nas je učinilo još bližim, povezanijim. I tu ima romantike, mogu slobodno da kažem”. Kako izgleda romantika u doba prepunjenog poslovnog rasporeda?

Instagram

 

Jovana: Pobegnemo na večeru, popijemo po čašu vina, zaboravimo na svet oko sebe, a onda nas zovu deca i to je kraj romantike. Tu počinje ljubav.

Kad imamo mnogo posla, svi smo nervozniji. Ko od vas dvoje burnije reaguje u takvim okolnostima?

Željko: Nema nikakve napetosti. Kao glava porodice, ja uvek popustim. Onda malo sačekam, pa probam ponovo. Na kraju mi uglavnom i uspe ili tako bar izgleda. Jovana je mudra žena, pusti me da izgleda da sam glavni.

Jovana, ponovo moramo da vas citiramo, jer se često šalite u intervjuima, pa je ostala dilema da li je tako bilo i kada ste rekli: “Mi se ne svađamo, ma koliko god to čudno zvučalo. Ja sam ovako hrabra samo na televiziji, a u privatnom životu sam poslušna”.

Jovana i Željko Joksimović raskid pamte i danas

Jovana: Poslušna majka, poslušna žena. Uživam u tome.

Jovana, rekli ste da vas fascinira njihova sposobnost da odaberu garderobu koja odgovara njihovim karakterima. Pa, kakvi su im karakteri?

Pročitajte: Jovana i Željko Joksimović oduševili prelepim vestima - Uskoro stiže ONA i ne mogu da dočekaju

Jovana: Takvi da nemam šta za njih da brinem. Već sada sve znaju. Svet je spreman za njih i one za njega. Biće to veoma zanimljivo.

Da li na isti način vaspitavate ćerke Srnu i Anu i sina Kostu ili su im karakteri toliko različiti da moraju da se prilagođavaju metodi?

Željko: Deca mnogo više nauče iz našeg ponašanja nego iz naših reči, bez obzira na to što se svi roditelji trude da izgovaraju velike i vredne reči, pa i ja imam tu manu.

Opet, svestan sam da smo mi ti koji moramo da im pokažemo kako se pošteno, vredno i ispravno živi. Kako se radi, kako se poštuje svet oko sebe, kako se čuvaju ljudi... Trudimo se da to vide i verujem da će biti dovoljno.

Mateja Stanisavljevic/ATAImages

 

Raskid koji je učvrstio ljubav

Jovana i Željko su imali i jedan turbulentan period kada je njihova ljubav bila na ispitu. Naime, mnoge je iznenadilo to što su, nakon tri zajedničke godine, Jovana i Željko rastali.

Raskid se dogodio 2011. godine, a kako su tada istakli, odluku su doneli zajedničkim snagama. 

- Kao i svaka veza, i naša je imala uspone i padove, nesuglasice i izuzetno lepo trenutke, ali najpravičnije bi bilo reći da se naša ljubav na kraju nekako sama ugasila.

Oboje smo se saglasili, razgovarali smo i doneli odluku kao zreli ljudi koji su delili život tri godine - rekla je tada bila Jovana.

- Tačno je, nismo više zajedno. Iz poštovanja prema Jovani i divnom vremenu koje smo proveli zajedno ne želim da iznosim razloge zbog kojih smo se rastali.

Konkretnog razloga zapravo i nema. Jednostavno počeli smo da se razilazimo. Neke stvari nisu mogle da funkcionišu onako kako smo oboje želeli - potvrdio je on tada vest.

Međutim, do pomirenja je došlo kada je Željko nastupao u Tivtu, a Jovana je otišla da ga poseti. Od tada se više nisu razdvajali.

 

Komentari (0)

Loading
Redakcija Antonio Ahel/ATAImages

Najnovije vesti