Da li biste potpisali peticiju da Bora Đorđević dobije spomenik baš na ovom mestu?

Da li biste potpisali peticiju da Bora Đorđević dobije spomenik baš na ovom mestu?

Autor: | 16/10/2024

0

Bora Đorđević preminuo je 4. septembra u bolnici u Ljubljani, posle duge i teške bolesti. Sahranjen je nekoliko dana kasnije u rodnom Čačku. Tokom bogate višedecenijske karijere ostavio je neizbrisiv trag ne samo kao muzičar već i kao pesnik, čije reči će se još dugo pamtiti i citirati.

Profimedia

 

Nepunih mesec dana od Borinog odlaska, poštovaoci njegovog lika i dela počeli su da pripremaju tematske programe, njemu u čast. Između ostalog, napravljen je i film „Riblja čorba - Pesme bez kojih se ne može”, koji je trebalo da bude prikazan na festivalu „Dok'n'Ritam”.

Pročitajte: Udovica Bore Čorbe zabranila film o njemu: Premijera otkazana u poslednji čas, ovo je razlog

Međutim, premijera je otkazana u poslednji čas, a organizatori su naveli da je do toga došlo zbog činjenice da se Dubravka, udovica Bore Đorđevića, protivi projekciji

„Ne znamo tačno zašto je tako, niti je dobra prilika da to utvrđujemo jer je sve još sveže i možemo da razumemo da su emocije pomešane.

Dužni smo, međutim, da kažemo da mi imamo Borinu pismenu saglasnost, datu u vreme kad se njih dvoje nisu još poznavali”, naveli su u saopštenju.

Nova prilika da se prisetimo svega što je Bora Đorđević tokom života uradio i ostavio iza sebe biće               2. novembra, kada je u „Zappa bazi” zakazan koncert „Bori u čast”.

Antonio Ahel/ATA Images

 

Bend sastavljen od renomiranih muzičara, zajedno s brojnim gostima iz sveta muzike, glume, alternativne i rep scene, tokom tri sata svirke izvešće neke od najpoznatijih pesama Bore Čorbe. Učešće su potvrdili: Aleksandar Sedlar, Sergej Trifunović, Đorđe Miljenović...

U okviru programa biće organizovano potpisivanje peticije za postavljanje spomenika Bori Đorđeviću na Tašmajdanu, kultnom beogradskom parku koji je opevao u čuvenoj pesmi „Dobro jutro”.

Novac prikupljen od prodaje ulaznica za koncert biće namenjen upravo za tu svrhu.

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Antonio Ahel/ATA Images

Pročitajte još

Najnovije vesti